«Εξαιρετικά κρίσιμη», χαρακτήρισε την κάλπη της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA CHANNEL και την Ελεονώρα Μελέτη.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, πετύχαμε πολλά ως χώρα την τελευταία τετραετία και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Η κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω εξωγενών παραγόντων, ρόλος μας να είμαστε δίπλα της», σημείωσε.

Όπως είπε, «θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό και όταν αισθάνομαι ότι περνάω κάτω από τον πήχη, θέλω να κάνω την αυτοκριτική μου για να βελτιώνομαι. Η σύγκριση μεταξύ του κ. Τσίπρα και εμού γίνεται αναπόφευκτα από τους πολίτες, στο μυαλό τους έχουν να μπορούν να κρίνουν τι πέτυχε Ελλάδα επί Τσίπρα και επί των δικών μου ημερών. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση που επιδιώκω, αλλά οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, αλλά και πρωθυπουργό».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ήθελε «η ψήφος να είναι θετική, γι’ αυτό μιλάω για τον απολογισμό μας. Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήμασταν συνεπείς».

Για τα Τέμπη, είπε ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτή η τραγωδία για όλους και προσωπικά αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη. Έπρεπε το σύστημα να ήταν έτοιμο σε όλη του την έκταση. Από εδώ και πέρα το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε».

Σε στιγμές της θητείας του, σημείωσε ότι «και αισθάνθηκα μεγάλη πίεση, και ιδιωτικά μπορεί να έκλαψα και άφησα τα αισθήματά μου να εκφραστούν, αλλά έπρεπε να διαχειριστώ την κρίση. Έπρεπε να διαχειριστώ τη συναισθηματική φόρτιση με τρόπο γόνιμο και δημιουργικό».

Οι πιο πολλές κρίσεις που διαχειριστήκαμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «ήταν εισαγόμενες, Έβρος, ελληνοτουρκικά, πανδημία, εισαγόμενη ακρίβεια. Το κράτος, παρά τις παθογένειές του, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων». Επεσήμανε δε ότι «είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με το βαθύ κράτος, έχουμε δείξει πως θα μπορέσουμε να το αποκτήσουμε, αλλά ακόμα δεν το έχουμε αποκτήσει».

euro2day.gr