Η κακοκαιρία που αναμένονταν “χτύπησε” τη Μαγνησία, όπου από τις 7 χθες το απόγευμα έπεφτε κατά διαστήματα σφοδρή βροχόπτωση, ιδιαίτερα σε Νότιο Πήλιο και Αλμυρό.

Τα φαινόμενα διήρκησαν όλο το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Στην πόλη του Βόλου η βροχή ξεκίνησε από τις 6.30 χθες το απόγευμα, ευτυχώς με ήπια ένταση, που κατά διαστήματα δυνάμωνε, ενώ μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να φυσά δυνατά.

Στη χερσαία Μαγνησία βρίσκονται σε διασπορά 50 μηχανήματα και 12 στα νησιά των Σποράδων, με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα, όπου και αν υπάρξει ανάγκη.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι σε Μαγνησία και Θεσσαλία βρίσκονται επί ποδός έχοντας τοποθετήσει σακιά με άμμο στις εισόδους των κατοικιών τους θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ και ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή ώστε να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ήδη στο νότιο Πήλιο έχουν εκδηλωθεί έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν στον Βόλο, στο ανατολικό Πήλιο αλλά και στις Σποράδες.

Στο «πόδι» οι εθελοντές στον Βόλο

Στο «πόδι» βρίσκονται οι εθελοντές στον Βόλο, με τα τρία οχήματα της ομάδας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Από χθες το βράδυ βρίσκονται σε επιφυλακή για τους τομείς ευθύνης που τους έχουν δώσει η Πολιτική Προστασία για να επιβλέπουν για τα καιρικά φαινόμενα.

Οι περιοχές που απειλούνται από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Ανατολική Θεσσαλία
Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο)

magnesianews.gr