Εκπνέει αύριο Τρίτη (12/12) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass. Οι νέοι 18 και 19 ετών μέσω του vouchers.gov.gr μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και όσοι δικαιούχοι δεν έχουν κάνει ήδη την αίτηση, αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής, αλλά και διευκρινίσεις για την πληρωμή και αξιοποίηση των χρημάτων.

Youth Pass - Αίτηση

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα  https://vouchers.gov.gr/youthpass.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρεί στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Youth Pass μέσω ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Συνεπώς, για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1/1/2022 έως και 31/12/2022. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Youth Pass - Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί

Οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση σε:

αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
ενοικίαση αυτοκινήτων
ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
υπηρεσίες ταξί
υπηρεσίες λεωφορείων
θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
αεροδρόμια /αεροσταθμοί
ταξιδιωτικά πρακτορεία
ενοικίαση σκαφών
ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική
βιβλιοπωλεία
λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
κάμπινγκ
λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
σινεμά
αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
ορχήστρες και μπάντες
εκθέσεις και τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
υπηρεσίες γυμναστηρίου
λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

athensvoice.gr