Γεμάτα καταφθάνουν τα υπεραστικά λεωφορεία στη Μαγνησία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, με την αντίστοιχη κίνηση να παρατηρείται και στα λεωφορεία προς τους προορισμούς εκτός Μαγνησίας.

Λίγες μόνο ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με τους ετερροδημότες να επιστρέφουν στον τόπο, όπου ψηφίζουν. Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση έρχεται λίγες, μόνο ημέρες, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, με τους κατοίκους να επιθυμούν, ακόμη περισσότερο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Από την Πέμπτη το απόγευμα, μιας και τα σχολεία δεν λειτούργησαν χθες, ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις στον νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρη Κολυνδρίνη, στα λεωφορεία οι πληρότητες αγγίζουν υψηλά ποσοστά.

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση. Ετσι και τώρα, που πρόκειται για διπλή εκλογική αναμέτρηση» αναφέρει αρχικά ο κ. Κολυνδρίνης και προσθέτει ότι από την Πέμπτη το απόγευμα έως και σήμερα το βράδυ τα λεωφορεία φτάνουν γεμάτα στον Βόλο, ενώ με την ίδια πληρότητα αναχωρούν κιόλας.

Για μαθητές και φοιτητές, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιούνται μαθήματα την Παρασκευή πριν και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, είναι μία ευκαιρία αξιοποίησης ενός τετραημέρου, γεγονός που αποτυπώνεται και στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Ο κ. Κολυνδρίνης, ωστόσο, αναφέρει ότι δεν είναι μόνο οι φοιτητές εκείνοι που επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους τα ΚΤΕΛ. «Δεν παρατηρείται συγκεκριμένη ομοιομορφία στις ηλικίες, αλλά και τις τάξεις που επιλέγουν τα υπεραστικά λεωφορεία. Πλέον, έχει καταργηθεί αυτό το «στερεότυπο» ότι μόνο οι φοιτητές και οι νεαρές ηλικίες χρησιμοποιούν τα λεωφορεία. Πλέον, ακόμη και οικογένειες το επιλέγουν, αν συμφέρει οικονομικά» εξηγεί ο ίδιος.

Μέχρι και τη Δευτέρα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας είναι, σχεδόν, πλήρη, ενώ, όπως ενημέρωσε ο κ. Κολυνδρίνης έχουν προστεθεί επιπλέον δρομολόγια για την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού.

«Εχουν προστεθεί αρκετά δρομολόγια από και προς τον νομό Μαγνησίας και κυρίως από προορισμούς, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που παραδοσιακά παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση» διευκρινίζει ο κ. Κολυνδρίνης και τονίζει ότι αυξημένη ζήτηση σημειώνεται και στις διαδρομές εντός του νομού τόσο τις προηγούμενες των εκλογών ημέρες, όσο και την Κυριακή, με τον ίδιο να αναφέρει ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά πέραν του Αγ. Λαυρεντίου, της Δράκειας και της Ζαγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, των εθνικών εκλογών, η κίνηση στα ΚΤΕΛ ήταν αυξημένη. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Κολυνδρίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

«Παρατηρείται αυτό τα τελευταία χρόνια, στις δημοτικές εκλογές να είναι περισσότεροι εκείνοι που επιλέγουν να ταξιδέψουν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι και οι δήμοι, άλλωστε που επηρεάζουν τους ψηφοφόρους να μετακινηθούν» αναφέρει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ιωάννα Μπουροπούλου (taxydromos.gr)