Με βαθειά συγκίνηση και πλήρη συνείδηση της ιστορικότητας του γεγονότος, η Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά, μετά από 21 χρόνια, τον Πρωθιεράρχη της Ορθοδοξίας, Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στον παλαιό σύνδεσμό του με τον Βόλο και την Μαγνησία, ενώ επεσήμανε ότι «ταπεινοί και ημείς προσκυνηταί ήλθομεν και αποδίδομεν δόξαν, ευχαριστίαν και προσκύνησιν εις τον εν Τριάδι ένα και αληθινόν Θεόν, διότι και πάλιν ωδήγησε τα βήματά μας εις αυτόν τον ευλογημένον τόπον∙ και καταθέτομεν τιμήν και γέρας εις τον άγιον Νικόλαον, εις τον Ναόν του οποίου ιστάμεθα, και ο οποίος αποτελεί σημείον αναφοράς διά την πόλιν ολόκληρον και τους κατοίκους, όχι μόνον ως αριστουργηματικής τεχνοτροπίας μνημείον, αλλά κυρίως διότι συνιστά την απόδειξιν της ευσεβείας και της πίστεως των Βολιωτών».
Ο Παναγιώτατος επαίνεσε το γεγονός ότι «εις τον Βόλον παροικεί και μία θάλλουσα τοπική Εκκλησία, της οποίας επισκοπεί ο σεμνός, μεμορφωμένος και φίλεργος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κύριος Ιγνάτιος, όστις πρωτοστατεί εις το όλον έργον της Μητροπόλεως, το οποίον είναι, όχι μόνον ποσοτικόν, αλλά κυρίως ποιοτικόν».
Μάλιστα, τόνισε ότι «θα ήτο μεγίστη παράλειψις να μη υπογραμμισθή η όλη εκκλησιολογική και θεολογική παρουσία του αδελφού Ιγνατίου εις την Ιεραρχίαν της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εκλεκτού και πεφωτισμένου συμπαρέδρου, ο οποίος συμβάλλει εις την εκκλησιαστικήν ενότητα, παρεμβαίνων σοφώς και λυσιτελώς διά τα φλέγοντα ζητήματα της Εκκλησίας». Περαίνοντας, τον χαιρετισμό του, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε, με συγκίνηση τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της Δημητριάδος, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, «τον φλογερόν και γνήσιον Ποιμένα, μετά του οποίου συνεδέθημεν αρρήκτως και μετά του οποίου, παρά τας διαφορετικάς απόψεις μας εις ωρισμένα θέματα, η αδελφική αγάπη ουδέποτε εψύγη, δεόμεθα δε, αυτήν την ιεράν στιγμήν, υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας αυτού ψυχής εν Χώρα Ζώντων». Προσέφερε δε στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, αργυρή κανδήλα, εις διαρκή Πατριαρχική ευλογία.

magnesianews.gr