Μετά την επιτυχή υλοποίηση 4 προγραμμάτων LEADER από το 1996 έως και σήμερα, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας έλαβε την έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της  Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER για την περίοδο 2023-2027 υπό τον τίτλο: “Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης”, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Καρδίτσας και Πρόεδρο της ΑΝ.ΚΑ κ. Τσιάκο, τον Δ/ντή της ΑΝ.ΚΑ κ. Σακελλαρίου και από τον Συντονιστή ομάδας Τοπικής Δράσης της ΑΝ.ΚΑ. κ. Ντανοβασίλη.  

Τονίστηκε δε ότι θα γίνει προσπάθεια και για μεγαλύτερη χρηματοδότηση, αλλά και ότι έχει ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο στο τρέχον leader να υπάρξει δυνατότητα για νέες προσκλήσεις άμεσης εφαρμογής  για τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία προκειμένου να ανασυγκροτηθούν ή να εκκινήσουν νέες δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, η δημόσια δαπάνη είναι ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά ολόκληρο το νομό Καρδίτσας (πλην της πόλης της Καρδίτσας) και τη Δ.Ε. Θεσσαλιώτιδος. Αναλυτικότερα η περιοχή εφαρμογής αποτελείται από 152 δημοτικές ενότητες που ανήκουν, στους 6 δήμους του νομού Καρδίτσας και  στη Δημοτική Ενότητα Θεσσαλιώτιδος του δήμου Δομοκού  της Π.Ε. Φθιώτιδας. Η συγκεκριμένη δημόσια δαπάνη των 5.5 εκατ. Ευρώ με την κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων (ίδια συμμετοχή) αντιστοιχεί σε ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 6.9 εκατ. ευρώ.

Εγκρίθηκε το νέο Leader: “Καρδίτσα-Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης”

Προηγήθηκε δε πριν την κατάθεση του σχεδίου δημόσια διαβούλευση με 69 φορείς,

Το τοπικό πρόγραμμα χρηματοδοτεί ιδιωτικά έργα, παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα και συνεργασίες μεταξύ συλλογικών φορέων . Φιλοδοξεί να παρέχει ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στους τομείς αγροδιατροφής, τουρισμού, βιοτεχνικών, παροχής υπηρεσιών και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, καθώς και συνεργασίες δικτύωσης μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και φορέων σε θέματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ertnews.gr