Δύο θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Νοσοκομείο βόλου ηχώντας καμπανάκι για την εξέλιξη του ιού το επόμενο διάστημα. Οι γιατροί επισημαίνουν την ανάγκη εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Οι δύο άνδρες που έφυγαν από τη ζωή λόγω και των επιπλοκών από τον κορωνοϊό, νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Ήταν οι πρώτοι θάνατοι που σημειώθηκαν από τον κορωνοϊό από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε είχε καταγραφεί η τελευταία ανθρώπινη απώλεια.

Σύμφωνα με γιατρούς της ΜΕΘ, ο ένας άνδρας που έφυγε από τη ζωή ήταν γύρω στα 60 ετών και ο δεύτερος γύρω στα 75 ετών, ενώ φέρονται να είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο άνδρες ήταν εμβολιασμένοι. Επίσης στη ΜΕΘ παραμένει διασωληνωμένος ακόμη ένας άνδρας που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Οι γιατροί εκτιμούν πως ο κορονοϊός θα έχει το επόμενο διάστημα εξάρσεις και υφέσεις. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων ατόμων παραμένει στους δέκα οι οποίοι βρίσκονται στις δύο παθολογικές κλινικές σε θαλάμους μόνωσης.

Ωστόσο οι δύο θάνατοι συμπολιτών μέσα σε ελάχιστες ώρες, έχουν προκαλέσει ένα σοκ, καθώς δείχνουν ότι ο κορονοϊός παρά την ενδημική του φάση πλέον, είναι ικανός να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, όπως πνευμονία και παράλυση ζωτικών οργάνων οδηγώντας στον θάνατο.

«Εμείς συστήνουμε στον πληθυσμό να εμβολιαστεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» τόνισε ο εντατικολόγος της ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» κ. Γιάννης Κόκορης και συμπλήρωσε πως «ιδιαίτερα καλό είναι να εμβολιαστούν, όσοι έχουν ηλικία άνω των 60 ετών και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Εμβόλια υπάρχουν και ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στο Κέντρο Υγείας Βόλου».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όσοι εμβολιάστηκαν με δύο και τρεις δόσεις και έχει περάσει ένας χρόνος πλέον, δεν είναι εύκολο να έχουν ανοσία κατά του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και χρειάζεται να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ώστε να αποκτήσουν ξανά ανοσία».

e-thessalia.gr