Σχεδόν διπλάσιες είναι οι εισαγωγές τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου με πολλές από αυτές τις νοσηλείες να αφορούν και τη γρίπη, τις ιώσεις αλλά και τον κορωνοϊό, όπου χθες νοσηλεύονταν 17 άτομα.
Παρήγορο είναι βέβαια το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία νοσηλεία προς το παρόν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Εδώ και τέσσερις μέρες είναι υποχρεωτική στο Νοσοκομείο Βόλου η χρήση μάσκας από όλους, όπως εργαζόμενους, ασθενείς, αλλά και συνοδούς ή επισκέπτες. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, ενώ για τις κλινικές που νοσηλεύονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πρέπει να υπάρχει και αρνητικό rapid τεστ για όσους προσέρχονται στον χώρο.
Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού καθρεπτίζεται πλέον και στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς προπαραμονές πρωτοχρονιάς οι νοσηλευόμενοι στις δύο παθολογικές και άλλες κλινικές έφτασαν στους 23 από 10-15 που ήταν σχεδόν όλο τον υπόλοιπο μήνα. Χθες οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ήταν 17, υπήρξε δηλαδή μια αποκλιμάκωση εκ των οποίων οι δεκατρείς νοσηλεύονταν στις δύο παθολογικές κλινικές και οι άλλοι τέσσερις σε άλλες κλινικές. Σχεδόν όλοι ήταν εμβολιασμένοι και ηλικιωμένοι.
Ο εντατικολόγος, γιατρός στη ΜΕΘ κ. Γιάννης Κόκορης επισήμανε πως υπάρχει μια αύξηση των περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, αλλά βέβαια και στην κοινότητα, όσοι δηλαδή αρρωσταίνουν, αλλά δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Βέβαια ο ιός είναι διαφορετικός πλέον σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Όμως για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα κανείς δεν ξέρει, πώς θα εξελιχθεί ο ιός, και γι’ αυτό συστήνεται ο εμβολιασμός τους, ώστε να θωρακιστούν. Στη ΜΕΘ έχει να νοσηλευτεί ασθενής με κορωνοϊό περίπου 20 μέρες. Πάντως μετά τις γιορτές αναμένουμε νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού».
Η ένταση της γρίπης φαίνεται και στις εισαγωγές στο Νοσοκομείο.
Ενώ, πριν μια εβδομάδα περίπου οι εισαγωγές ήταν γύρω στις 25, την παραμονή Πρωτοχρονιάς έφτασαν στις 56 και την Πρωτοχρονιά ήταν στις 40. Και βέβαια εκτός από τις εισαγωγές υπάρχουν και οι ασθενείς που μεταβαίνουν στα επείγοντα για εξέταση και αποχωρούν για τα σπίτια τους.

e-thessalia.gr