Toυς όρους διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση 300 εγκαταλελειμμένων οχημάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Τα οχήματα θα περισυλλεγούν από σημεία του Δήμου Βόλου με τελικό σκοπό την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Ο.Τ.Κ.Ζ. (οχημάτων τέλους κύκλου ζωής). Ο Δήμος Βόλου θα διακηρύξει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίησή τους για χρονικό διάστημα ενός έτους και με ενδεικτικό προϋπολογισμό 13.500 ευρώ. Τα οχήματα θα τα περισυλλέξει ο ανάδοχος, μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με δικά του μέσα και θα τα φυλάξει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 ημέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στον Δήμο το ποσό των 45 ευρώ τουλάχιστον.
Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. περί του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δε διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.
Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δίκυκλων, η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,17 ευρώ/ κιλό τουλάχιστον. Η πιστοποίηση θα γίνεται με ζυγολόγια από ιδιωτική γεφυροπλάστιγγα, που θα προσκομίζει ο ανάδοχος στον Δήμο Βόλου, το κόστος των οποίων θα τον βαρύνουν εξ ΄ολοκλήρου.
Η δημοπρασία θα γίνει τουλάχιστον ανά 5 ευρώ για τα οχήματα και ανά 0,01 ευρώ για τα τμήματα οχημάτων επί πλέον της τελευταίας προσφοράς. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία απαιτείται να καταθέσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-αντίγραφο άδειας λειτουργίας της επιχείρησης,
-πρόσφατη βεβαίωση συνεργασίας με το αντίστοιχο ενεργό συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων,
-ασφαλιστήριο συμβόλαιο κλάδου Αστικής ευθύνης περιβαλλοντικών κινδύνων,
-έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη δραστηριότητα διαλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας μεταλλικών αποβλήτων,
-υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης
-πιστοποιητικό από το αρμόδιο Πρωτοδικείο ότι η επιχείρηση δεν τελεί σε πτώχευση, εκκαθάριση, διαδικασία συνδιαλλαγής ή αναγκαστική διαχείριση,
-βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας του συμμετέχοντος και του εγγυητή,
-βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας,
-βεβαίωση περί μη οφειλής προς τον Δήμο Βόλου του συμμετέχοντος και του εγγυητή
-εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ποσού ίσου με το 10% της αξίας της προϋπολογισμένης εκποιούμενης ποσότητας δηλαδή 1.350 ευρώ.

Ανάδοχος για τη μελέτη ανασύνταξης για την Αγ. Παρασκευή

Στη συνεδρίαση υποβλήθηκε κα το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης το προσωρινού αναδόχου για τη μελέτη ανασύνταξης του Γ΄κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 159.746,29 ευρώ.
Συνολικά τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν ήταν πλήρη και σύµφωνα µε όσα προβλέπει η διακήρυξη. Έτσι η Επιτροπή κατακύρωσε τον ανοιχτό διαγωνισμό σύµβασης εκπόνησης µελέτης σε οικονομικό φορέα που πρόσφερε µε έκπτωση 44,30 % επί της προεκτιµώµενης αµοιβής της µελέτης, µε απρόβλεπτα 15%, χωρίς ΦΠΑ 24%, διότι η προσφορά του (η πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη) είναι σύµφωνη µε τους όρους της διακήρυξης.

e-thessalia.gr