Οι υψηλές θερμοκρασίες λειτούργησαν κατασταλτικά, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν την παραλία και τη θάλασσα από τις εκλογές, κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία.
Εκτός από την καλοκαιρία που οδήγησε πολλούς στις παραλίες, η παρατεταμένη εκλογική περίοδος σύμφωνα με τους αναλυτές, λειτούργησαν συνδυαστικά έτσι ώστε να περιοριστεί δραστικά το εκλογικό ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να πάνε να ψηφίσουν.
Σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας και ειδικά στο κέντρο του Βόλου, μέχρι τις 10 – 11 το πρωί, είχε προσέλθει μονοψήφιος αριθμός ψηφοφόρων, ενώ μετά το μεσημέρι άρχισε να διαφαίνεται στα περισσότερα εκλογικά κέντρα, αυξημένη κίνηση, ωστόσο, όπως ανέφεραν δικαστικοί αντιπρόσωποι, «η κίνηση δεν θυμίζει σε τίποτα την κίνηση στον α’ γύρο των εκλογών».
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και τις εκτιμήσεις να μιλάνε για μεγαλύτερη και από τις εκλογές του Μαΐου, αποχή.
Όσον αφορά στη συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία στο 97,6% της ενσωμάτωσης, η συμμετοχή ανήλθε στο 52,78%, ένα ποσοστό που έχει μεγάλη διαφορά από το 61,1% των εκλογών του Μαΐου.
Να σημειωθεί ότι το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε εθνικές εκλογές τις τελευταίας 20ετίας καταγράφηκε στην αναμέτρηση του Μαρτίου 2004 με την συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται σε 76,5%.

e-thessalia.gr