Ο Ατρόμητος πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 4-0 της ΑΕΛ και με συνολικό σκορ 5-1 (1-1 το πρώτο ματς) πήραν την πρόκριση για τoυς "8".

Εκεί θα αντιμετωπίσουν, είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Ίλιτς, ο οποίος συνεχίζει αήττητος στον πάγκο του Ατρομήτου, άνοιξαν το σκορ με τον Αντώνη Τριμμάτη στο 39'. Ο Αντζιέλσκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 50' με πέναλτι, ενώ οι βυσσινί έμειναν με δέκα παίκτες στο 56' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Τσακμάκης στο 84' και Βέργος στο 90+3' ανέβασαν ακόμη περισσότερο το σκορ.

Το ματς

Η ΑΕΛ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μίλις στο 8' απείλησε, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί λάθος κοντρόλ του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών. Οι βυσσινί έπαιζαν ψηλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και στο 27' είχαν νέα καλή στιγμή με τον Όγκμποε.

Ο Ατρόμητος, ωστόσο, κράτησε την μπάλα στη συνέχεια και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 39ο λεπτό. Μετά από ωραία συνεργασία από τα αριστερά, έγινε άνοιγμα στον Κούεν. Εκείνος με τη σειρά του γύρισε στην μικρή περιοχή, όπου ο Τριμμάτης άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ είχε ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 43' με κεφαλιά του Γιανναράκη.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Ατρόμητο στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από κράτημα του Γιανναράκη στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αντζιέλσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 56' η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Ο παίκτης των βυσσινί πάτησε στην περιοχή και έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει τον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής θεώρησε πως έκανε θέατρο, σ' ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε χωρίς VAR.

Το παιχνίδι πλέον είχε πάρει τον δρόμο του και ο Ατρόμητος μπόρεσε να ανεβάσει περαιτέρω τον δείκτη του σκορ στο 84'. Ο Κούντε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Τσακμάκη να στέλνει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90+3' ο Βέργος, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Βαλένσια, σούταρε και σκόραρε, με τη βοήθεια κόντρας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Πομόνης (73' Ασεβέδο), Γκονζάλες, Κούεν (67' Κούντε), Καραμάνης (81' Βαλένσια), Τριμμάτης, Βρακάς (67' Ντιρκς), Αντζιέλσκι (73' Βέργος)

ΛΑΡΙΣΑ: Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Στάμου, Γιανναράκης, Μαϊδανός (63' Παπαδόπουλος), Θωμαΐδης, Πλέγας (63' Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού (63' Νίνο), Μαυριάς (85' Βλιώρας), Όγκμποε (63' Στίνα)

sport24.gr