Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δωροθέα Κολυνδρίνη έχοντας υπόψη τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Δευτέρα 17-07-2023 με δείκτη κατηγορίας κινδύνου 3 (υψηλό) για την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αποφάσισε την προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων για αύριο Δευτέρα που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο βαθμό 3 και θεωρείται υψηλός, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Αποφασίστηκε έτσι η άμεση τήρηση της εφαρμογής του ανωτέρου μέτρου καθ΄’ολη τη διάρκεια που διαρκεί η κατηγορία 3 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και ιδιαίτερα για τις δασικές εκτάσεις των: Δάσος Κουρί, Αγ. Ονούφριος, Γορίτσα, Μηλιές-Νεοχώρι, Μπελιάν, Νεοχώρι -Αφέτες, Προμύρι.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

e-thessalia.gr