Καθώς η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου, θα αρχίσει αμέσως μετά η αξιολόγηση των φετινών δικαιούχων για το Market Pass. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανοίξει την πλατφόρμα για εκείνους που δεν είχαν λάβει το Market Pass στον πρώτο γύρο. Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν κάποια αίτηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αντλήσει τα απαραίτητα στοιχεία από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Η καταβολή του επιδόματος που είναι για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σχεδιάζεται να γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Μένει να διευκρινιστεί και να αποφασιστεί από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου αν αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις ή θα καταβληθεί εφάπαξ το ποσό στους δικαιούχους και για τους τρεις μήνες.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια, δηλαδή για τον άγαμο έως 16.000 ευρώ εισόδημα και για τον έγγαμο μέχρι 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ το ύψος της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για τον άγαμο και 400.000 ευρώ για τον έγγαμο.

capital.gr