Ένα σημαντικό σχολικό έργο που έχει και συμβολικό χαρακτήρα καθώς αφορά ένα από τα παλαιότερα διδακτήρια της πόλης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για μια σειρά μεγάλων παρεμβάσεων βελτίωσης της υποδομής των 3ο και 13ου Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείου στην πόλη της Καρδίτσας.

Η στέγη του παλαιού κτιρίου αντικαταστάθηκε ενώ ο αύλειος χώρος αλλάζει εντελώς μορφή και αποκτά μια σύγχρονη όψη που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ σχολείων του Δήμου Καρδίτσας, η οποία προβλέπει παρεμβάσεις σε πολλά διδακτήρια. Στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Σβερώνης και Σωτήρης Αντωνίου.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών και όπως προέκυψε προχωράνε με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε μια εργολαβία η οποία δίνει λύσεις σε κτιριακά ζητήματα σε σχολικά κτίρια του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς και σε πολλά επίπεδα με στόχο να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό διδακτήριο της πόλης το οποίο πρόσφατα δέχθηκε ενεργειακή αναβάθμιση ενώ τώρα αναμορφώνουμε τον αυλειο χώρο και τμήματα της στέγης. Θέλω να υπογραμμίσω πως όταν μιλάμε για την σχολική κοινότητα υπάρχει μεγάλη ευαισθησία καθώς αφορά ένα από τα πιο δυναμικά και ελπιδοφόρα τμήματα της κοινωνίας. Συνεχίζουμε με όρεξη για δουλειά και αποτέλεσμα, μακριά από άγονες προστριβές και αντιπαραθέσεις, για μια πόλη που αξίζει να ζεις» κατέληξε ο κ. Τσιάκος.

Οι εργασίες που εκτελούνται στο σχολικό κτίριο είναι οι παρακάτω:

– Αποξήλωση του υφιστάμενου τάπητα και των τσιμεντοστρώσεων
– Καθαρισμός της επιφάνειας σε βάθος 15 εκ. και διαμόρφωση κλίσεων αρχική
– Κατασκευή βάσης μεταβλητού πάχους (μέσου 10 εκ.) με υλικό 3Α για την τελική διαμόρφωση των κλίσεων προς τις πλευρές της αυλής
– Κατασκευή ασφαλτικού τάπητα πάχους 5 cm σε επιφάνεια 1.500μ2
– Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα σε επιφάνεια 1215 μ2 εκτός αυτής του ασφαλτικού
– Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων εσωτερικά της περίφραξης στην περίμετρο, με τσμιμεντοσωλήνα Φ30. Ο τσιμεντοσωλήνας θα κατασκευασθεί με την κατάλληλη κατά μήκος κλίση για την απορροή των υδάτων και θα καταλήγει στα πλησιέστερα φρεάτια ή αγωγό αποχέτευσης ομβρίων του δήμου
– Κατά μήκος του τσιμεντοσωλήνα και ανά 30μ θα κατασκευασθούν φρεάτια υδροσυλλογής τα οποία μέσω των κλίσεων οι οποίες επιμελώς θα έχουν δοθεί θα συγκεντρώνουν τα απορρέοντα ύδατα του περιβάλλοντα χώρου. Όπου υπάρχει δυσκολία στη διαμόρφωση των κλίσεων (λόγω και των υφισταμένων κτισμάτων) και υπάρχει πιθανότητα τα επιφανειακώς ρέοντα ύδατα να μην οδηγούνται στα φρεάτια υδροσυλλογής θα τοποθετηθούν διάτρητοι τσιμεντοσωλήνες Φ30 οι οποίοι θα περιβάλλονται εξωτερικά με φίλτρο στραγγιστηρίου από διαβαθμισμένα αδρανή, ώστε να αποφευχθεί η εκδοχή δημιουργίας στάσιμων υδάτων.