Μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των πλημμυροπαθών κατοίκων του Δήμου Παλαμά που έμειναν χωρίς στέγη και φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, που αποτέλεσε μια λύση ανάγκης, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλος χώρος για πολυήμερη φιλοξενία ανθρώπων με ορισμένους από τους φιλοξενούμενους να συμπληρώνουν σχεδόν δύο μήνες παραμονής στο χώρο.

Το KarditsaLive.Net επισκέφθηκε το χώρο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο αριθμός των φιλοξενούμενων ήταν περίπου 35 άτομα στην συντριπτική τους πλειοψηφία ηλικιωμένοι, ταλαιπωρημένοι κυρίως ψυχολογικά από την περιπέτειά τους, την οποία πάντως αντιμετώπιζαν με στωικότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Σακελλαρίου, τον οποίο είχαμε συναντήσει στο χώρο, μας είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας προσπαθώντας να βρεθεί μια λύση. Η πρόταση ήταν να έρθουν κοντέινερ, αλλά επειδή η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς απαιτούνται να γίνουν υποδομές, δίκτυο ύδρευσης, αποχετεύσεις, σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ ο κ. Σακελλαρίου πρότεινε όπως κάποια σημεία τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτό τον κόσμο για τους 2-3 μήνες που θα απαιτηθούν για να γίνει η αναγκαία υποδομή για τα κοντέινερ.

Σε σημερινή μας επικοινωνία μας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλαμά έχει μειωθεί περίπου στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα- 16 άτομα παραμένουν ακόμα- και ο Δήμος πλέον προσανατολίζεται στην μετεγκατάστασή του σε καταλληλότερο χώρο – πιθανότατα κάποιο ανενεργό σχολικό κτίριο εντός των ορίων του Δήμου- στον οποίο θα καταλήξει εντός της εβδομάδας.

Η λύση να τοποθετηθούν τα κοντέινερ στις αυλές των σπιτιών των πλημμυροπαθών, όπως συνέβη σε κάποιες άλλες πλημμυρόπληκτες περιοχές, δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες καθώς όπως μας ανέφερε οι περισσότεροι είναι από τη Μεταμόρφωση, την Μαραθέα και την Αγ. Τριάδα και τα οικόπεδά τους δεν είναι σε κατάλληλη θέση για να εγκατασταθούν κοντέινερ, τα οποία πιστεύει οτι θα πρέπει να τοποθετηθούν πιο οργανωμένα σε ένα χώρο που θα είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει μια τέτοια εγκατάσταση.