Δωρεάν αθλοπαιδιές για 300 παιδιά δημοτικού θα προσφέρει φέτος ο δήμος Βόλου από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου σε τρεις περιόδους. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα προσφερθεί επίσης δεκατιανό, καθώς και αθλητική περιβολή και καπελάκι. Οι αιτήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα. Συνολικά θα συμμετέχουν 300 παιδιά στις τρεις περιόδους υλοποίησης του Αθλητικού Καλοκαιριού καθώς και 14 εκπαιδευτές ενώ δύο δημοτικοί σύμβουλοι ή αντιδήμαρχοι θα επιβλέπουν την υλοποίηση του προγράμματος σε καθημερινή βάση. Σε κάθε περίοδο θα συμμετέχουν 100 παιδιά, πενήντα από τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού και 50 από τις τρεις τελευταίες.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν καθημερινά και σε ένα διαφορετικό άθλημα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο ή αναρρίχηση στα ανάλογα αθλητικά κέντρα του δήμου. Επιπλέον στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και πινγκ πονγκ, όπως και κινηματογραφική αίθουσα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ertnews.gr