Προς νέο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια περί τα μέσα Ιουνίου οδεύει ο κλάδος των εργαστηριακών γιατρών, καθώς σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία 14 φορέων της Πρωτοβάθμιας ΦροντίδαςΥγείας, κατέληξαν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα θα κλείσουν και πάλι τα ιατρεία τους.
Ειδικότερα όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετά το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα, αποφάσισαν να προχωρήσουν πρώτα σε μια σειρά κινήσεων προκειμένου να δοθεί μία ευκαιρία στο υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα των υπέρογκων χρεώσεων μέσω υποχρεωτικών εκπτώσεων που φθάνουν έως και το 70%.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr ο κλάδος θα προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων προς την κυβέρνηση ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, διαφορετικά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο λουκέτο περί τα μέσα Ιουνίου. Κάτι που όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, θα συνεχισθεί και με την επόμενη κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα αλλά το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό και επιβίωσης των διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων.
Συγκεκριμένα θα σταλεί επιστολή στο υπουργείο Υγείας με βασικό αίτημα να καταργηθεί το claw back, δεδομένου ότι πλέον έχουν φύγει από το καθεστώς των μνημονίων και υπάρχει πλεόνασμα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Επίσης θα υπάρξει συστηματική ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής για το θέμα, ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτησή τους για τα καυτά ζητήματα του κλάδου. Αποφασίσθηκε επίσης επανάληψη των όποιων δράσεων και στην επόμενη κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει κάλυψη των κινητοποιήσεων του κλάδου από τους Ιατρικούς Συλλόγους.
Ωστόσο εάν δεν υπάρξει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα τηρεί σιγήν ιχθύος, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα να προχωρήσουν σε νέο πολυήμερο λουκέτο στα μέσα Ιουνίου.

ethnos.gr