Στην ανάκληση του προϊόντος «γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για προϊόν με την εμπορική ονομασία "ATLANTIKOS QUALITY SEAFOODS", το οποίο διακινείται στην Ελλάδα, σε συσκευασίες των 450 g, από την επιχείρηση "Α. ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ" (Οδός Σ. ΒΙ.ΠΕ., Ηράκλειο Κρήτης).
Ανακαλείται, καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με τη συνδρομή του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε ότι περιέχει και αυγό, κάτι που δεν αναγράφεται στην επισήμανση.
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το αυγό είναι τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Ο Φορέας απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της παρτίδας LOT 04280618 του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ανάλωσης 05.11.2019 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που το έχουν ήδη προμηθευτεί, εφόσον έχουν ευαισθησία στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

naftemporiki.gr