Και ποιος δεν θα ήθελε να παραμείνει το δέρμα του προσώπου του όσο το δυνατόν πιο ακμαίο και νεανικό; Υπό αυτό το πρίσμα, πολλές γυναίκες στις μέρες μας επιλέγουν να κάνουν το γνωστό και μη εξαιρετέο μπότοξ στην προσπάθειά του να πάνε τον χρόνο πίσω. Και φυσικά είναι ρεαλιστικό, καθώς οι περισσότερες βλέπουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, εφόσον επιλέξουν έναν καλό πλαστικό χειρουργό.
Το botox και η κοιλιοπλαστική θεωρούνται από τις πιο περιζήτητες επεμβάσεις σε γυναίκες 40-50, εμποδίζοντας το λίπος και τις ρυτίδες να τους χαλάσουν τη διάθεση!
Πλεονεκτήματα της θεραπείας με botox
•    Είναι μία μέθοδος η οποία χρειάζεται 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί
•    Τα αποτελέσματα φαίνονται γρήγορα και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αποκατάσταση
•    Έχετε όλη την ελευθερία να το επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ασφάλεια
•    Είναι μία οικονομική λύση συγκριτικά με το facelift
•    Δεν επιφέρει οιδήματα και μώλωπες
Το μπότοξ παράγεται από μια φυσική πρωτεΐνη - νευροτοξίνη, την βοτουλινική τοξίνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridiumbotulinum.Το φάρμακο μπορεί να εφαρμοστεί στα φρύδια, το μέτωπο, στο άνω χείλος, στον λαιμό αλλά και γύρω από τα μάτια.
Η κύρια δράση του πάνω στους μύες του προσώπου, είναι η μείωση της κινητικότητας των μυών με αποτέλεσμα οι ρυτίδες έκφρασης να σβήνουν.
Ακόμα και τα άτομα μικρής ηλικίας, μπορούν να κάνουν χρήση ενός πιο ήπιου μπότοξ με μικρότερες δόσεις φαρμάκου, για να προλάβουν τον σχηματισμό των ρυτίδων και να διαφυλάξουν την νεότητά τους.
Επιπλοκές
Εφόσον ο πλαστικός χειρουργός δεν είναι ο κατάλληλα καταρτισμένος, μπορεί να προκληθούν επιπλοκές όπως είναι βλεφαρόπτωση, διπλωπία, ασυμμετρίες στην περιοχή εφαρμογής και σπανιότατα οίδημα άνω βλεφάρων.
Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για μία γυναίκα ή έναν άνδρα που θέλει να κάνει μπότοξ. Συνήθως από τα 35 και έπειτα πραγματοποιούνται ξεκινούν οι περισσότερες εφαρμογές.
Dr. Νεκταρία Λαμπρινάκη
Πλαστικός ΧειρουργόςΑθήνα

https://drlamprinaki.gr/