Πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν σε κρατούμενους του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Βόλου για απείθεια και καταστροφή περιουσιακών στοιχείων του σωφρονιστικού καταστήματος.
Οι φυλακές της Χιλιαδούς παραμένουν ένα από τα πιο γεμάτα καταστήματα κράτησης νέων της χώρας, με υπερδιπλάσιους κρατούμενους από τις θέσεις που προβλέπονται.
Συγκεκριμένα, το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής έκρινε ένοχο έναν Αλγερινό, διότι στις 2 Νοεμβρίου δεν πειθάρχησε στις εντολές των σωφρονιστικών υπαλλήλων και επιπλέον κατέστρεψε περιουσιακό στοιχείο (καρτοτηλέφωνο). Σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή μεταγωγής σε άλλη φυλακή, καθώς και πόντοι ποινής για την καταστροφή.
Επίσης ένας κρατούμενος ρομ κατηγορούνταν για καταστροφή περιουσιακών στοιχείων του καταστήματος (έσπασε ένα δεύτερο καρτοτηλέφωνο της φυλακής και ένα τζάμι) και του επιβλήθηκε ποινή στέρησης εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης για διάστημα ενός έτους.
Το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων είναι από τις φυλακές του Βόλου με τη μεγαλύτερη πληρότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έγγραφο που εστάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αντί για 54 κρατούμενους, που έχει χωρητικότητα, σήμερα φιλοξενούνται 137, ενώ, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, ζητήθηκε η μεταγωγή 22 κρατουμένων, ωστόσο εγκρίθηκε η μεταγωγή μόνο 14 νέων.

magnesianews.gr