Τον διοικητή της ΟΠΚΕ Μαγνησίας, αστυνόμο Α’ Φώτιο Μελισσά, βράβευσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα «Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα – Αύριο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε «ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος, καθώς και η μελλοντική προοπτική του».

Έγινε επίσης παρουσίαση του έργου ειδικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και βράβευση προσωπικού και υπηρεσιών του Σώματος για τη συνολική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και για εξαίρετες πράξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας, η υπουργός βράβευσε τον συμπολίτη, αστυνόμο Α’ Φώτη Μελισσά, ως τον καλύτερο αστυνομικό της Θεσσαλίας. Ο κ. Μελισσάς, κρίθηκε ότι εκπληρώνει με υποδειγματική προσήλωση, υπευθυνότητα και ανθρώπινη ευαισθησία τα καθήκοντά του και πως η προσφορά του ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις για μια Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και ανθρώπινη.

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν προκρίνουμε την τυφλή, άκρατη καταστολή όχι από ανεξήγητη εμμονή, αλλά επειδή δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τον πλήρη εκτροχιασμό της τάξης και της ασφάλειας. Αυτά δοκιμάστηκαν στη χώρα μας και απέτυχαν, όταν είχαν επιλεγεί ως μέσα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών».

Στην εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρίσκονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

magnesianews.gr