Πεσμένη σε τεράστιο ποσοστό ήταν η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Ιωάννα Ευσταθίου, με τον εσωτερικό Τουρισμό να σώζει κάπως την παρτίδα, όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή.

Όπως ανέφερε η κα Ευσταθίου, το κομμάτι του εισερχόμενου Τουρισμού έκλεισε με απώλειες 87-90%, αφού και οι τοπικοί επαγγελματίες προσαρμόστηκαν με τις αφίξεις του αεροδρομίου της Σκιάθου που είναι η πύλη εισόδου για τις Σποράδες. «Το καλό είναι ότι ο Έλληνας ταξίδεψε και φάνηκε να προτιμά τη Σκόπελο. Λίγο βοήθησε και ο καλός καιρός αλλά κι εμείς με τη διαφήμιση όσο μπορέσαμε στην αρχή της σεζόν. Ιούλιο-Αύγουστο ήρθανε Έλληνες, παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από εδώ και πέρα, πλέον είναι όλα περιορισμένα και δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. «Άλλες χρονιές Μάιο-Ιούνιο κάναμε συμβόλαια για την επόμενη τουριστική περίοδο και τώρα όλα έχουν πάει πολύ πίσω γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θεωρώ ότι μέσα στο τέλος του 2020 και αρχές του 2021 θα φανείς πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη χρονιά. Σίγουρα, βασιζόμενοι στο ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινη ανάγκη, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο καλοκαίρι. Αλλά για να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα θεωρώ ότι θα πάμε προς το 2022 και το 2023» εκτίμησε η κα Ευσταθίου.

Τέλος, για την προώθηση του Τουρισμού στη Σκόπελο, ήδη έχει κατατεθεί η σχετική πρόταση που ζητήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα πλήρως όσον αφορά την παρουσία εκθέσεων. «Ακόμη και οι εικονικές συναντήσεις και εκθέσεις είναι κάτι νέο αλλά και γι’ αυτόν τον λόγο δύσκολη. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες και μέσω social media και για καμπάνιες για τον εσωτερικό Τουρισμό» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου.

magnesianews.gr