Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής, η 35η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Καταφύγιο «Κένταυρος» στα Χάνια Πηλίου.

 Η προετοιμασία της 35ης Συνάντησης άρχισε εδώ και μήνες από Παλαιούς Προσκόπους της Ενωσης. Κατ’ αρχάς έγιναν τεχνικές εργασίες όπως κάθε χρόνο στο ναΐδριο των Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εντός του κατασκηνωτικού χώρου στο καταφύγιου «Κένταυρος». Η προσφορά οικοδομικών υλικών για την συντήρηση προήλθε από τα αδέρφια Μεΐκου, Παλαιούς Πρόσκοπους. Τα χρώματα ήταν προσφορά του Δημοτικού Συμβούλου και Παλαιού Πρόσκοπου, Παπαευσταθίου Στέργιου.

Με κατάνυξη τέλεσε την θεία λειτουργία ο π. Στέφανος, ενώ μετά την θεία λειτουργία προσφέρθηκε καφές σ ’όσους παραβρέθηκαν, με άρτο και βουτήματα, προσφορά του καταστήματος Τοπούζογλου.

Ο Αρχηγός της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας, Στέφανος Ανδρινός κάλεσε τους παριστάμενους να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής σε δύο Παλαιούς Προσκόπους, τον Γεώργιο Κεραμίδα με το Μετάλλιο Παλαιού Προσκόπου για όλη του την προσφορά στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τον Νικόλαο Τεχνόπουλο με το Μετάλλιο Ευδόκιμης Υπηρεσίας που έπρεπε να του είχε απονεμηθεί το 1999 για την ενεργή του δράση. Τις απονομές έκανε ο προηγούμενος Γενικός Εφορος του Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Θοδωρής Κεφαλάς.

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Τόλιος Δημήτριος Παλαιός Πρόσκοπος Βεροιώτης που ευχαρίστησε για τις κοινές δράσεις των δύο Ενώσεων, συνεχάρη τους διοργανωτές και δώρισε στην Ενωση το λεύκωμα που εκδόθηκε για τα 100 χρόνια Προσκοπισμού στην Βέροια.

Στον Εφορο Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας Ιορδάνη Φλαμουρτζόγλου δώρισε την μαντήλα με κεντημένο τον Αγιορείτικο Σταυρό. Ο Εφορος ευχαρίστησε για το δώρο και κατόπιν απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε την Ένωση της Περιφέρειας για την άψογη διοργάνωση συνάντησης. Στην συνάντηση πήρε ενεργό μέρος η 3η Ε.Π.Π. Ν. Ιωνίας.

Η υπαρχηγός προγράμματος Λευκοθέα Φωτίου χώρισε τα μέλη σε τρεις ομάδες για την παρασκευή τριών πιάτων που διαγωνίσθηκαν. Το 1ο βραβείο «χρυσή κουτάλα» πήρε το πιάτο της ομάδας με σεφ τον Ααρών Αβδελά για την καλύτερη γεύση και εμφάνιση. Το βραβείο της εμφάνισης πήρε η ομάδα με σεφ την Ανεμούλη Λένα και το βραβείο γεύσης η ομάδα με σεφ την Λευκοθέα Φωτίου.

Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από τον Τόλιο Δημήτριο, τον Εφορο Π.Π. και τον σεφ Ραφανίδη Θεόδωρο.

Το γεύμα της 35ης Συνάντησης απαρτιζόταν από τα βραβευμένα πιάτα, σαλάτα, φρούτο. Το γλυκό ήταν προσφορά της Μαρίας Γεωργιάδου όπως και η εκτύπωση των αναμνηστικών. Ο Περιφερειακός Εφορος Προσκόπων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαγαλιός πρόσφερε τους αναμνηστικούς κρίκους, με την ευχή να είναι όλοι παρόντες στην 36η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων.

taxydromos.gr