Με σύλληψη και φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στον Βόλο αύριο Κυριακή το απόγευμα, από μέλη του κινήματος κατά της μάσκας στα σχολεία και καλέσει τους συγκεντρωμένους δια μεγαφώνου σε ανυπακοή κατά των νόμων που επιβάλλουν τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου, έστειλε χθες έγγραφο στο Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την οποία καλεί, αν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Ελευθερίας αύριο στις 6.30 το απόγευμα, γίνει δια μεγαφώνου ή ντουντούκας, πρόκληση ή διέγερση των συγκεντρωμένων σε απείθεια κατά άλλων νόμων του κράτους, να γίνουν συλλήψεις, καθώς πρόκειται για κατηγορία που επισείει ποινή φυλάκισης και επιβολή προστίμου.

Η αντεισαγγελέας επικαλείται το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Η δικαστική λειτουργός επικαλείται το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας των παιδιών, που δεν έχει δικαίωμα κανένας γονέας να θέσει σε κίνδυνο, προτρέποντας τα παιδιά να παραβιάσουν τη γενική οδηγία και να μην φορέσουν προστατευτικές μάσκες στο σχολείο.

Κύκλοι της Εισαγγελίας Βόλου ανέφεραν ότι ο καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη διασπορά του Covid 19.

Υπενθυμίζεται ότι αγνοώντας (;) πιθανόν και τις όποιες ευθύνες, που επιφέρει ένα τέτοιο κάλεσμα, μετά και τις σχετικές προειδοποιήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και την έναρξη ερευνών από τις Εισαγγελίες της χώρας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να διαπιστωθούν τα κίνητρα και οι διαθέσεις όσων βρίσκονται πίσω από διαδικτυακές ομάδες τύπου «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», ορισμένοι και στον Βόλο φέρονται μέσα από κοινωνικά δίκτυα, να προαναγγέλλουν τη συγκέντρωση της Κυριακής, χωρίς μάλιστα… διοργανωτή!

magnesianews.gr