Η οργή των κατοίκων της Μακρινίτσας ξεχείλισε χθες το μεσημέρι έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου μετά από αναμονή και ορθοστασία πέντε ωρών, είδαν τον φερόμενο δολοφόνο της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου, να βγαίνει από τα Δικαστήρια από αστυνομικό κλοιό και να μπαίνει στην κλούβα που τον μετέφερε στα κρατητήρια, πριν μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο 31χρονος φερόμενος δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, που εκτιμούν ότι είναι ο ένοχος των ανθρωποκτονιών της πρώην συζύγου του Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρώην πεθεράς του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη απώθηση της μητέρας του δύο παιδιών, οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Από νωρίς ένταση και προπηλακισμοί
Ο δράστης, μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στις 10.50 το πρωί, μπήκε από την πίσω είσοδο της οδού Κουταρέλια και στις 16.10 και ενώ εκατοντάδες φίλοι των παιδιών κάτοικοι της Μακρινίτσας, μεταξύ των οποίων και η αρραβωνιαστικιά του 30χρονου θύματος και όχι μόνο, περίμεναν στις δύο εισόδους των Δικαστηρίων για να τον δουν την ώρα που θα έβγαινε.
Η κατάσταση στα Δικαστήρια του Βόλου είχε ένταση από νωρίς το πρωί. Όταν έφτασε ο κατηγορούμενος, μερίδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε να τον προσεγγίσει, αλλά απωθήθηκε από τους αστυνομικούς, που είχαν μετατρέψει το Δικαστικό Μέγαρο σε «φρούριο» και επέτρεπαν την είσοδο στα Δικαστήρια μόνο δικηγόρων.
Αφού ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν στην οδό Γαζή και βλέποντας ανοιχτά τα παράθυρα γραφείων των Δικαστηρίων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του 32χρονου να τον βρίζουν και να του ζητούν να αυτοκτονήσει.
Μετά τις 3 το μεσημέρι από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, που κάποια στιγμή βγήκαν οι διευθυντές, μια γυναίκα τους πλησίασε και τους ζήτησε να βγάλουν τον δολοφόνο αργά για να προλάβουν να δουν τα μάτια του.
Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία
Στις 15.40 οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν από την Πλατεία Ελευθερίας στην κεντρική οδό Ελ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία, ενώ οι συγκεντρωμένοι από την οδό Κουταρέλια έβαλαν οδόφραγμα με έναν κάδο ανακύκλωσης και πλαίσια οικοδομής επί των οδών Ανθ. Γαζή – Κουταρέλια, για να διοχετεύουν την κίνηση στην Κουταρέλια και να μη βγει ο 32χρονος από την πίσω πόρτα των Δικαστηρίων. Τελικά αστυνομικός της Τροχαίας, άνοιξε την κυκλοφορία στην οδό Γαζή και διέκοψε τη ροή των αυτοκινήτων προς την Κουταρέλια.
Στις 4 το απόγευμα και ενώ οι συγκεντρωμένοι περίμεναν έξω από τις δύο εισόδους σε δύο διαφορετικούς δρόμους και η κατάσταση δεν ήταν καλή για τον ίδιο από το πρωί, οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση, έβγαλαν τον κατηγορούμενο από την κεντρική έξοδο, ενώ διμοιρία υποστήριξης απώθησε τους συγκεντρωμένους που είχαν περικυκλώσει την κλούβα που ήταν σταθμευμένη έξω από τα Δικαστήρια, και τον επιβίβασαν, με προορισμό τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου.
«Ζητούσαν την παραδειγματική του τιμωρία»
Κατά τη μεταφορά του κατηγορούμενου στην κλούβα της Αστυνομίας, όταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, προσπάθησαν να περικυκλώσουν το όχημα, απωθούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκαλάκια με νερό στην κλούβα, έβριζαν τον κατηγορούμενο και ζητούσαν την παραδειγματική του τιμωρία.
Στην έξοδο του δράστη των δύο δολοφονιών, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν, χωρίς επιτυχία να τον πλησιάσουν και να τον προπηλακίσουν και φώναζαν “δολοφόνε”, “να σαπίσεις”, “μην τον βγάλετε τρελό”, ενώ συγγενείς και φίλοι ζητούσαν από τους δημοσιογράφους να μην αφήσουν να ξεχαστεί το θέμα.
Κατέρρευσε στο δρόμοη μνηστή του αδικοχαμένου Γιώργου
Το όχημα ξεκίνησε για να αποχωρήσει από τα Δικαστήρια, οι συγκεντρωμένοι τρέχοντας προσπαθούσαν να το φτάσουν, έμπαιναν μπροστά για να σταματήσει, χτυπώντας το εξωτερικά και πετώντας ότι έβρισκαν, σκηνικό που συνεχίστηκε μέχρι και την οδό Ερμού. Στη διαδρομή, η μνηστή του αδικοχαμένου Γιώργου δεν άντεξε και κατέρρευσε στο δρόμο από την ένταση και τη συγκίνηση.
Ο δράστης κατέθεσε ότι δεν θυμόταν
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στον ανακριτή όσα είχε αναφέρει και στην αρχική του κατάθεση. Ότι δηλαδή δεν θυμόταν τι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι σκότωσε τα δύο παιδιά και το έμαθε από τους αστυνομικούς, ενώ θυμόταν μόνο να τους σπρώχνει για να μπορέσει να δει το παιδί του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Δημήτρης Βούλγαρης, υπέβαλε αίτημα να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το οποίο έγινε δεκτό.

magnesianews.gr