Σε δύο μήνες περίπου αναμένεται να εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο η απόφαση για την αίτηση αναίρεσης που άσκησε πρώην υπάλληλος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Βόλου κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή για την κατάθεση πλαστού πτυχίου.

Η αίτηση αναίρεσης συζητήθηκε χθες και σύμφωνα με έγκυρη νομική πηγή η απόφαση αναμένεται να είναι απαλλακτική για την πρώην υπάλληλο, με βάση τον χρόνο τέλεσης της απάτης και την οικονομική ζημία που είχε προκληθεί στον Δήμο Βόλου (Ν. 1608/50) περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος όπως είναι γνωστό καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Η υπάλληλος είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για την πράξη της απάτης, καθώς είχε παραποιήσει δημόσιο έγγραφο που είχε καταθέσει.

Η οικονομική ζημία του Δήμου Βόλου για το διάστημα από το έτος 2001 έως 2014 ανέρχεται σε 44.416 ευρώ. Στη χθεσινή συζήτηση ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης.

Εφ. Θεσσαλία