Στις φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου, θα οδηγηθεί τις επόμενες μέρες ένας 17χρονος ρομ, που είχε συλληφθεί για κλοπή και διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δράστης ληστείας σε βάρος 70χρονης γυναίκα στη Ν. Ιωνία, από την οποία απέσπασε ποσό 9.500 €.
Ο ανήλικος δράστης, που ενηλικιώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οδηγήθηκε χθες στην αναπληρώτρια ανακρίτρια για να απολογηθεί για την κατηγορία της ληστείας, παραδέχτηκε την πράξη του και κατέθεσε ότι το μετάνιωσε.
Σύμφωνα με το άρθρο 287 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης σε ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, εάν ληφθεί υπόψη το αδίκημα και ο τρόπος δράσης του και το γεγονός ότι δεν μπορούν να επιβληθούν όροι που να μπορούν να τον συνετίσουν.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο ανήλικος έχει συλληφθεί τέσσερις φορές για κλοπές από το 2016 ως το 2018, στις 14 Αυγούστου έκανε τη ληστεία με απειλή ψαλιδιού και την περασμένη Δευτέρα έκλεψε την αλυσίδα λαιμού μιας 74χρονης γυναίκας, σε συνεργασία με έναν 18χρονο συγγενή του, που φυλούσε «τσίλιες».
Επειδή δεν συντρέχουν λόγοι για να επιβληθεί θεραπευτικό ή αναμορφωτικό μέτρο (δεν πάσχει από ασθένεια), ούτε να ανατεθεί σε άλλο πρόσωπο η επιμέλειά του – διότι σε τέσσερις μήνες ενηλικιώνεται – αποφασίστηκε να προφυλακιστεί στο μοναδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων της χώρας, μέχρι να γίνει η δίκη του.
Σημειώνεται ότι ο νεαρός είπε ότι ήθελε να αποζημιώσει την γυναίκα, ήδη της αποδόθηκαν 1600 € που είχε η αρραβωνιαστικιά του πάνω της όταν συνελήφθη, ενώ είχε δηλώσει ότι θα έβρισκε τα υπόλοιπα χρήματα από συγγενείς του.
Ο ανήλικος λήστεψε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στη Ν. Ιωνία μια 70χρονη, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της με την 81χρονη κουνιάδα της. Ο νεαρός πήγε στην αυλή που βρισκόταν οι δύο γυναίκες και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια χρήματα και φαγητό γιατί πεινούσε, ενώ βγήκε ένα ψαλίδι που είχε η γυναίκα για τον κήπο και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.
Τελικά βρήκε και πήρε από συρταριέρα του σπιτιού 9.500 € και εξαφανίστηκε, για να συλληφθεί το μεσημέρι της Δευτέρας μαζί με έναν 18χρονο ομόφυλό του έκλεψαν την αλυσίδα λαιμού μιας 74χρονης, ο ίδιος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

magnesianews.gr