Άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού έδωσαν χθες, εισαγγελέας και αναπληρώτρια ανακριτής, στην 62χρονη …«μακρυχέρα» οικιακή βοηθό από τη Γεωργία, που παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε ότι λήστεψε την ηλικιωμένη γυναίκα για την οποία εργαζόταν τελευταία στον Αλμυρό, κρίθηκε ένοχη και αποφασίστηκε να προφυλακιστεί.
Η αλλοδαπή οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, με την κατηγορία της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, όπου αρνήθηκε την πράξη της, ωστόσο κρίθηκε ένοχη και αποφασίστηκε η προφυλάκισή της.
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, έπαιξε ρόλο το «βεβαρημένο» παρελθόν της, καθώς από τη Σήμανση διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί για κλοπή στα Μέγαρα, όπου έδωσε συγκεκριμένο όνομα, ενώ για άλλες δύο κλοπές στην περιοχή της Αττικής, είχε δώσει διαφορετικά ονόματα…
Επίσης, στο διαβατήριο που είχε στην κατοχή της, φέρει τρίτο όνομα και οι αρχές εξετάζουν αν είναι πλαστό.
Η Γεωργιανή είχε αναλάβει εργασία ως οικιακή βοηθός στην 79χρονη γυναίκα που ζει στον Αλμυρό με τον σύζυγο τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας και διέμενε στο σπίτι της εργοδότριάς της.
Η αλλοδαπή, πιθανόν για να δει την αντίδραση της ηλικιωμένης, το πρωί της Παρασκευής έκλεψε από το πορτοφόλι της, το χρηματικό ποσό των 150 €, το οποίο η παθούσα αντιλήφθηκε, της το επισήμανε, αλλά δεν την κατηγόρησε ευθέως.
Τότε η 62χρονη, βλέποντας την «χλιαρή» αντίδραση, το πρωί του Σαββάτου εφάρμοσε το μεγαλύτερο σχέδιό της που ήταν να της κλέψει το πανάκριβο ρολόι που φορούσε στο χέρι. Κατά τη διάρκεια ετοιμασίας του πρωινού της 79χρονης, έριξε άγνωστη ουσία στο γάλα της, με αποτέλεσμα να κοιμηθεί.
Μάλιστα, οδηγώντας στο κρεβάτι τη γυναίκα για να ξαπλώσει, την έπεισε να βγάλει από το χέρι της το ρολόι, καθησυχάζοντάς την ότι μόνο η ίδια βρισκόταν στο σπίτι και δεν θα χανόταν και μόλις η 79χρονη κοιμήθηκε για τα καλά, η «οικιακή βοηθός» άρπαξε το ρολόι και τα πράγματά της, πήρε ταξί και κατευθυνόταν προς Αθήνα.
Για κακή της τύχη, η ηλικιωμένη δεν κοιμήθηκε πολύ και όταν ξύπνησε και είδε ότι το ρολόι είχε κάνει «φτερά», όπως και τα πράγματα της αλλοδαπής, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, η δράστιδα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στα διόδια των Αφιδνών Αττικής και ακολούθως προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όπου και συνελήφθη.
Σημειώνεται ότι στην κατοχή της 62χρονης δεν βρέθηκε το ρολόι μάρκας Rolex κάτι που σημαίνει, ότι ίσως να το παρέδωσε σε συνεργό της που την περίμενε σε κάποιο σημείο της διαδρομής.

magnesianews.gr