Επί τάπητος το επιχειρησιακό σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου το καλοκαίρι λόγω του κορονοϊού, με δεδομένο ότι ο συντονισμός θα πρέπει να είναι τέτοιος που δεν θα διασαλευτεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού.
Το βασικό μέλημα είναι να γίνει ορθή κατανομή του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, με δεδομένα και τα κενά που υπάρχουν, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλες τις κλινικές
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο έχουν ξεκινήσει την προεργασία, ώστε να παρουσιάσουν άμεσα το σχέδιο δράσης για τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Μπούσουλα» θα αποτελέσει το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή το προηγούμενο τρίμηνο, με αναγκαίες φυσικά αλλαγές που θα αφορούν κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν οι φετινές καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό.
Οδηγίες αναμένεται να σταλούν τις επόμενες μέρες και από το υπουργείο υγείας σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού.
«Με βάση τις γενικές συστάσεις που θα δίνονται θα καταρτίσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Γνώμονας πάντα είναι να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, να εξυπηρετηθούν τα ΤΕΠ και οι κλινικές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό», επισήμανε γιατρός του Νοσοκομείου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Ο προβληματισμός έγκειται κυρίως στο να μην «πέσουν» όλα μαζί τα αιτήματα για το ξεκίνημα των αδειών, το τρίμηνο «φωτιά», δηλαδή Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.
Αναγνωρίζοντας μάλιστα την ανάγκη να «γεμίσει» μπαταρίες το προσωπικό που δίνει άοκνα τη μάχη τους τελευταίους μήνες χωρίς ρεπό και άδειες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα τα αιτήματα που θα υποβληθούν από τμήματα αιχμής, όπως τονίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αφού υπάρχουν για παράδειγμα νοσηλευτές που δεν έχουν ακόμη πάρει όλη την κανονική άδεια του 2019.
Προς αυτή την κατεύθυνση μελετάται να ληφθούν οι άδειες «σπαστά» μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, αν και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και αφού πρώτα δώσει τις οδηγίες το υπ. Υγείας.
Αυτό που πάντως σε κάθε περίπτωση έχει γίνει σαφές είναι ότι όλο το καλοκαίρι το Αχιλλοπούλειο θα βρίσκεται σε επιφυλακή, αφού όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί τα δεδομένα με τον κορονοϊό μπορεί να διαμορφώνονται θετικά αλλά «με τον κορονοϊό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη».

Bάσω Κυριαζή (taxydromos.gr)