Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση της περασμένης εβδομάδας στο Λεφόκαστρο με κατοίκους και παραθεριστές να παραπονιούνται για τη μη άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τεράστιες τρύπες δημιουργήθηκαν στον παραλιακό δρόμο Αφήσσου – Λεφοκάστρου, ενώ φερτές ύλες έκαναν την εμφάνισή τους στην εκβολή του χειμάρρου στο κέντρο του οικισμού.
Το Λεφόκαστρο επλήγη από την έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας. «Η κακοκαιρία έπληξε όλη τη Μαγνησία, αλλά σε κάποιες περιοχές σε πιο έντονο βαθμό. Μία από τις περιοχές αυτές ήταν ο οικισμός του Λεφοκάστρου, στον οποίο δημιουργήθηκαν προβλήματα και το παράπονο των κατοίκων και παραθεριστών ήταν ότι θα έπρεπε άμεσα η Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί» σημείωσε ο κ. Γιάννης Διανελλάκης, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λεφοκάστρου. Τελικά μετά από μία εβδομάδα περίπου, μόλις χθες, εμφανίστηκε ένα μηχάνημα και εν μέρει τακτοποίησε το πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στην περιοχή Ραζί ο χείμαρρος κατέστρεψε το οδόστρωμα και άνοιξε τεράστιες τρύπες σαν κρατήρες στη μέση του παραλιακού δρόμου, ο οποίος συνδέει την Άφησσο με το Λεφόκαστρο. «Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων στην καρδιά του καλοκαιριού, σε τουριστική περιοχή, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή και ιδίως τις νυχτερινές ώρες να συμβεί ατύχημα» ανέφερε ο κ. Γ. Διανελλάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το παράπονο κατοίκων και παραθεριστών ήταν ότι αφού δεν υπήρξαν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα την περασμένη εβδομάδα στο Νότιο Πήλιο, θα έπρεπε την επομένη ή μεθεπόμενη μέρα, ένας καλά οργανωμένος Δήμος, να είχε ανταποκριθεί στο πρόβλημα του οικισμού.
«Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις προς τη Δημοτική Αρχή ότι θα πρέπει άμεσα να κλείσουν οι τρύπες-κρατήρες, έστω και προσωρινά, μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) και αφού πέρασαν 7-8 μέρες, στάλθηκε ένα jcb για να τις κλείσει μετά δυσκολίας» τόνισε ο ίδιος.
Ένα ακόμη έντονο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ήταν στο κέντρο του οικισμού και συγκεκριμένα στον χείμαρρο. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα ο χείμαρρος να κατεβάσει πάρα πολλές φερτές ύλες στην εκβολή του, στο κέντρο του Λεφοκάστρου, με την εικόνα να είναι πάρα πολύ άσχημη για τον οικισμό.
«Ευτυχώς που ο χείμαρρος καθαρίστηκε πριν περίπου έναν μήνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μετά από πρόσκληση του Συλλόγου. Η κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφτηκε τον οικισμό, είδε από κοντά το πρόβλημα του χειμάρρου, που είχε να καθαριστεί δεκαετίες, και έστειλε μηχανήματα και τον καθάρισαν» τόνισε ο ίδιος.
Κάτοικοι ζητούν την άμεση απομάκρυνση των φερτών υλών, που είναι κυρίως πέτρες και χώματα, με την εικόνα να αποτελεί ό,τι το χειρότερο για το Λεφόκαστρο.
«Η Περιφέρεια και η κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, μετά από ενέργειες του Συλλόγου και αφού είδαμε ότι ο Δήμος αδυνατούσε ή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει αύριο (σ.σ. σήμερα) άτομο για να δει από κοντά το πρόβλημα, ώστε στη συνέχεια να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες από τον χείμαρρο, η εκβολή του οποίου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων» κατέληξε ο κ. Διανελλάκης.

e-thessalia.gr