Μια προσπάθεια ώστε να βρεθούν ιδιώτες γιατροί και να ενταχθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου για να αντιμετωπίσει την πανδημία γίνεται στο παρά πέντε της επιστράτευσης από το Υπουργείο Υγείας.
Το Νοσοκομείο Βόλου έχει ζητήσει πέντε γιατρούς, τρεις παθολόγους και δύο πνευμονολόγους για να βοηθήσουν σε αυτή την κατάσταση.  Μέχρι και χθες δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους ιδιώτες γιατρούς, παθολόγους και πνευμονολόγους του Βόλου και της Μαγνησία να συνδράμουν στο Νοσοκομείο.
Σήμερα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας έγινε μία συνάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο για να συζητηθεί το θέμα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι δέκα ιδιώτες γιατροί δέχτηκαν να βοηθήσουν το Νοσοκομείο, πληροφορία όμως που δεν επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης,  στο magnesianews.gr. Ο κ. Τσάμης δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, εάν, όπως είπε, δεν είναι κάτι οριστικό. Έκανε λόγο για μια κινητικότητα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πάντως μέχρι και σήμερα στον Βόλο δεν υπήρξε καμία κίνηση επίδοσης φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς για να ενταχθούν στο σύστημα.

magnesianews.gr