Πολλοί είναι αυτοί τελικά… που θα συνδυάσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ήδη η κίνηση είναι αυξημένη και από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας τα έκτακτα δρομολόγια, ξεκίνησαν από την προηγούμενη Πέμπτη.
Λόγω των διαδοχικών εκλογών τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μαζί με τις εξετάσεις των φοιτητών και των μαθητών, το καλοκαίρι φέτος πήγε λίγο πιο πίσω, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης. Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση και δεν είναι λίγος ο κόσμος που συνδυάζει το εκλογικό δικαίωμα και τις διακοπές μαζί.
Μειωμένο είναι το εισιτήριο όσων μετακινούνται για να ψηφίσουν, καθώς από χθες Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη, τα εισιτήρια είναι κατά 25% πιο φθηνά, δήλωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας.
Την Πέμπτη υπήρξαν κάποια έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χθες έγιναν οκτώ έκτακτα δρομολόγια, σήμερα Σάββατο θα γίνουν δύο έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και ένα από Θεσσαλονίκη, και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η καλοκαιρινή περίοδος, με συνεχώς αυξημένα δρομολόγια, ανέφερε.
Όσον αφορά στα έκτακτα δρομολόγια της Κυριακής, λόγω εκλογών, ο κ. Κολυνδρίνης είπε ότι θα γίνουν το πρωί για κάποιες περιοχές που δεν υπήρχαν άλλες Κυριακές το πρωί, όπως Κεραμίδι, Πινακάτες, Τρίκερι κλπ.
Αναμένεται μεγάλη κίνηση
«Ο νομός μας είναι τουριστική περιοχή και το καλοκαίρι αναμένουμε μεγαλύτερη κίνηση, σε σχέση με τις άλλες εποχές του χρόνου», ανέφερε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Ο κ. Κολυνδρίνης ανέφερε ακόμη ότι, λόγω μη ύπαρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά των Σποράδων από τη Θεσσαλονίκη. Στη συγκεκριμένη γραμμή, μπήκαν και πρωινά δρομολόγια, ώστε οι επιβάτες να προλαβαίνουν τα πλοία και ταχύπλοα προς τα νησιά, αλλά και μεταμεσονύχτια δρομολόγια, για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες που φθάνουν στον Βόλο από τα νησιά, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.
Αυξημένα τα δρομολόγια στο «μέτωπο» προς Άφησσο αλλά και Αμαλιάπολη- Πτελεό
Όσον αφορά στα εσωτερικά δρομολόγια της Μαγνησίας, ο κ. Κολυνδρίνης τόνισε ότι δρομολόγια για προορισμούς όπως ο Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό, ο Πλατανιάς, ενισχύονται κατά ένα, ενώ προς Άφησσο μπαίνουν πάρα πολλά δρομολόγια, γιατί είναι ένα «τουριστικό μέτωπο» που προτιμάει πολύς κόσμος, ιδιαίτερα η νεολαία, και περιλαμβάνει την Γατζέα, τα Καλά Νερά, και την Άφησσο. Για τις πιο μακρινές περιοχές, ανέφερε ότι προστίθενται κάποια δρομολόγια, αλλά όχι σε τέτοιο μεγάλο βαθμό.
Επίσης, είναι τα αυξημένα στην περιοχή του Αλμυρού, προς Αμαλιάπολη, Πτελεό, καθώς πρόκειται για περιοχές που συγκεντρώνουν τουρίστες το καλοκαίρι.
Οι γραμμές του εξωτερικού
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας εξακολουθεί να διατηρεί τις λεωφορειακές γραμμές του προς τις Βαλκανικές χώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ζήτηση που υπάρχει.
Ο πρόεδρος της εταιρίας εξήγησε ότι διατηρούνται οι γραμμές προς Τίρανα Αλβανίας, προς Σόφια Βουλγαρίας και προς Κωνσταντινούπολη Τουρκίας.
Όσον αφορά στην κίνηση, είπε ότι εξαρτάται από την περίοδο και εξήγησε ότι όταν υπάρχουν αγροτικές εργασίες, έχει μεγαλύτερη κίνηση από Αλβανία, όταν πηγαινοέρχονται φοιτητές, έχει πολύ μεγάλη κίνηση η γραμμή της Βουλγαρίας (όπου υπάρχει δρομολόγιο καθημερινά), ενώ η κίνηση προς Τουρκία δεν είναι τόσο μεγάλη και υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ταξιδεύουν για δουλειές.

magnesianews.gr