Έντονο είναι το ενδιαφέρον επισκεπτών κυρίως από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε Βόλο και Πήλιο.
Ήδη οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 40%, ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί σήμερα και αύριο αγγίζοντας ίσως και το 60-70%.
Ο καιρός θα είναι καλός και σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ ο κόσμος θέλει να περάσει το πρώτο τριήμερο μετά την πανδημία εκτός των τειχών και να χαλαρώσει από όλη αυτή τη ένταση του προηγούμενου διαστήματος.
Αυτό που εκτιμούσαν πριν περίπου δέκα μέρες οι ξενοδόχοι, πριν δηλαδή ανοίξουν τα ξενοδοχεία, ότι θα υπάρξουν κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τελικά επιβεβαιώνεται.
Έτσι, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, «μέχρι και χθες οι κρατήσεις στα 60 ξενοδοχεία της Μαγνησίας που πλέον λειτουργούν, ανέρχονται στο 40% της πληρότητας και γενικώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες που διαμένουν κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν τον Βόλο και το Πήλιο, και να περάσουν όμορφα το τριήμερο. Μάλιστα κρατήσεις αναμένεται να υπάρχουν σήμερα, ίσως και αύριο».
Πάντως για το υπόλοιπο διάστημα του Ιουνίου δεν υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον από επισκέπτες, ενώ τα ξενοδοχεία εποχιακής λειτουργίας κάνουν αγώνα δρόμου για να ρυθμίσουν τα ζητήματα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να μπορέσουν να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

e-thessalia.gr