Συνάντηση εργασίας μεταξύ αρμόδιας αντιδημάρχου τουρισμού δήμου Βόλου και Τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου (Volos Info Center), με πρωτοβουλία της Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχου Τουρισμού.

Το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους Κορωναίο Χρήστο, Πρόεδρο, Μούτσιο Κλεομένη, Αντιπρόεδρο, Μπάρδα Χρήστο, Ταμία, Μούτσιο Θανάση και Τσινή Γιάννη, Μέλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Ειδικότερα η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Σωματείο για τις δράσεις ανάδειξης και προβολής του προορισμού, που θα υλοποιηθούν για το έτος 2022 και ειδικότερα για τις τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις οποίες θα έχει παρουσία ο Δήμος Βόλου, προκειμένου το Σωματείο και τα μέλη του να συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω έντυπου προωθητικού υλικού.

Παράλληλα, η κ. Μποντού-Τοκαλή πρότεινε τη συμμετοχή του φορέα στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, καθώς και την προβολή των επιχειρήσεων του Σωματείου στην ιστοσελίδα του Τμήματος Τουρισμού www.volosinfo.gr. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις θέσεις στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στον ιστό της πόλης και θέματα που αφορούν τις οργανωμένες εκδρομές στην πόλη του Βόλου.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος παρουσίασε στο Δ.Σ. του Σωματείου μια νέα πρόταση γνωριμίας της πόλης του Βόλου μέσω μιας τουριστικής-πολιτιστικής διαδρομής (Volos City Tour), η οποία απευθύνεται στον επισκέπτη του Βόλου και συνδυάζει οργανωμένη ξενάγηση με λεωφορείο και περιήγηση σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Η πρόταση διαμορφώθηκε το προηγούμενα διάστημα μετά από επαφές της Αντιδημάρχου με ειδικούς του τουρισμού και του πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κορωναίο και τους διαπιστευμένους ξεναγούς της πόλης μας. Η κ. Μποντού-Τοκαλή ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κορωναίο για την πολύτιμη βοήθειά του στη διαμόρφωση του προγράμματος της τουριστικής-πολιτιστικής διαδρομής στο Βόλο, καθώς και για την υλοποίηση της προσομοίωσης της διαδρομής με λεωφορείο, με τη συνδρομή της ξεναγού Ελευθερίας Ψωμά, την οποία και ευχαριστεί. Η πρόταση αυτή απευθύνεται στις εταιρίες κρουαζιέρας και όχι μόνο, σαν επιπλέον οργανωμένη εκδρομή μέσα στην πόλη του Βόλου, ώστε η ξενάγηση στο Βόλο να ενταχθεί σαν μια νέα πρόταση εκδρομής, συμβάλλοντας στην προώθηση της περιοχής μας ως ένας αυθεντικός προορισμός για τους επισκέπτες και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

ertnews.gr