Τη σύσσωμη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν να εγκατασταθεί καμία επένδυση εκφράζουν φορείς και πολίτες της περιοχής.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού και των επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Παπαδημητρίου, Γραμμένου και Κωνσταντινάκη, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την περιοχή και αποφασίστηκε ομόφωνα να εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την αποτροπή εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Δήμαρχος επικεφαλείς των μειοψηφιών καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από τις περιοχές δημιουργίας αιολικών πάρκων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να σταθεί αρωγός ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο, που θα προκαλέσει αλλοίωση του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Τέλος, καλούν σε εγρήγορση κατοίκους και επιτροπές πολιτών, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο», επανέλαβε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός, αναφορικά με την έγκριση αδειών παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Όπως είπε «είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις».

magnesianews.gr