Σε 1482 άτομα ανέρχονται οι μαθητές Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Στον συγκεκριμένο αριθμό περιλαμβάνονται και 263 υποψήφιοι παρελθόντων ετών. Ο φετινός αριθμός εξεταζομένων από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας ανέρχεται σε 362 (+42 από πέρυσι). Συνολικά, από τη Μαγνησία στη μάχη των πανελλαδικών κατέρχονται 1844 υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν σε 21 εξεταστικά κέντρα, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε 2 εξεταστικά κέντρα. Επίσης, θα λειτουργήσει ένα εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών στις λυκειακές επιτροπές των εξετάσεων ανέρχονται σε 223 άτομα, ενώ υπάρχουν και 92 αναπληρωματικοί. Στα νησιά των Βορείων Σποράδων θα μεταβούν για τις πανελλαδικές 19 εκπαιδευτικοί. Τέλος, 37 εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν ως βοηθητικό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ ξεκινούν στις 6 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι τόσο από τα ΕΠΑΛ, όσο από τα ΓΕΛ, θα ξεκινήσουν με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας. Στις 21 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στο μάθημα των αγγλικών.
Οι μαθητές πρέπει την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών να προσέλθουν στις 7:45 στα σχολεία τους και απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς οι λυκειακές εξεταστικές επιτροπές έχουν τη δυνατότητα μηδενισμού του γραπτού σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο εξεταζόμενος έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο. Οι μαθητές απαραίτητα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ειδικό δελτίο εξεταζομένου. Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών για ζητήματα υγείας των υποψηφίων.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι οι μαθητές έχουν μπει στην τελική ευθεία και πως από τη Διεύθυνση έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δήμοι και Νοσοκομείο) ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Παράλληλα, κάλεσε τους γονείς να μην μεταδίδουν το δικό τους άγχος στα παιδιά τους.
Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους.»Μπορεί να είμαστε οι δάσκαλοι τους, αλλά θέλουμε την ευτυχία και την επιτυχία τους» σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως οι πανελλαδικές είναι μια σημαντική εξέταση, αλλά όχι η πιο σημαντική στη ζωή των υποψηφίων.
Η διευθύντρια του ΓΕΛ Καναλιών Ασπασία Μπάσιου κάλεσε τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις πανελλαδικές ως μια από τις πολλές προκλήσεις που θα έχουν στη ζωή τους.»Οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίσουν το άγχος τους και να μην το μεταδώσουν στα παιδιά τους. Τα παιδιά τους έχουν ανάγκη και τους θέλουν δίπλα τους ως συμπαραστάτες» σημείωσε και επισήμανε πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μια καλή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, να κοιμούνται καλά και να μην γίνονται συζητήσεις για τις πανελλαδικές μέσα στο σπίτι.
Τέλος, η διευθύντρια του Λυκείου Αλοννήσου Μερόπη Μαχαιρίδου ανέφερε ότι στο σχολείο της θα συμμετέχουν 10 υποψήφιοι, ότι είναι έτοιμες οι επιτροπές και οι επιτηρητές και πως έχουν παραληφθεί ήδη τα τετράδια για τις πανελλαδικές.

Στατιστικά στοιχεία

Αριθμός εξεταζομένων ΓΕΛ Φετινοί: 1196
Αριθμός εξεταζομένων ΓΕΛ Παρελθόντων: 263
Αριθμός εξεταζομένων ΓΕΛ ΦΑ: 26 (οι 3 παρελθόντων ετών)
Συνολικός αριθμός εξεταζομένων ΓΕΛ: 1482 (+ 26 από πέρσι)
Περσινός αριθμός εξεταζομένων ΓΕΛ: 1456

Αριθμός εξεταζομένων ΕΠΑΛ Φετινοί: 267
Αριθμός εξεταζομένων ΕΠΑΛ Παρελθόντων: 80
Αριθμός εξεταζομένων ΕΠΑΛ ΦΑ: 15 (κανείς παρελθόντων)
Συνολικός αριθμός εξεταζομένων ΕΠΑΛ: 362 (+42 από πέρσι)
Περσινός αριθμός εξεταζομένων ΕΠΑΛ: 320

Συνολικός Αριθμός Εξεταζομένων: 1844 (+68 από πέρσι)
Περσινός Συνολικός Αριθμός Εξεταζομένων: 1776

Αριθμός Εξεταστικών κέντρων ΓΕΛ: 21
Αριθμός Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑΛ: 2
Αριθμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικού Μαθήματος Αγγλικών: 2 (1ο και 3ο ΓΕΛ Βόλου)
Αριθμός Εξεταστικών Κέντρων ΦΑ: 1 (Αποφοίτων ΓΕΛ)

Αριθμός εκπαιδευτικών στις Λυκειακές Επιτροπές Εξετάσεων – τακτικοί: 223
Αριθμός εκπαιδευτικών στις Λυκειακές Επιτροπές Εξετάσεων – αναπληρωματικοί: 92
Αριθμός εκπαιδευτικών οι οποίοι θα μετακινηθούν στα νησιά: 19
Αριθμός βοηθητικού προσωπικού στις Επιτροπές: 37

Η Επιτροπή Εξετάσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας λειτουργεί στον 7ο και 8ο όροφο του κτηρίου Γραφείων της Διεύθυνσης.
Τί ώρα θα πρέπει να είναι οι μαθητές το πρωί, την πρώτη μέρα: 7:45
Τί ώρα θα πρέπει να είναι οι μαθητές το πρωί, τις υπόλοιπες μέρες: 8:00 (εκτός αν τους ζητηθεί διαφορετικά από τον πρόεδρο του ΕΚ).

e-thessalia.gr