Μειώθηκαν από 25 σε 21 τα υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στη Μαγνησία, με τους μαθητές να θέτουν διάφορα ζητήματα, όπως είναι η μάσκα, τα πολυάριθμα τμήματα, η κάλυψη κάποιων κενών σε εκπαιδευτικούς.
Η Μαγνησία είναι ένας από τους Νομούς της χώρας με τον υψηλότερο αριθμό σχολείων που τελούν σε κατάληψη. Η μεγάλη πλειονότητα των καταλήψεων εντοπίζεται στα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.
Το 2ο ΓΕΛ Βόλου ήταν από τα πρώτα σχολεία της πόλης, όπου σημειώθηκε κατάληψη από τους μαθητές. Ο διευθυντής κ. Γιώργος Χατζηκυριάκος επισήμανε πως «πριν τον αγιασμό είχαμε οργανώσει όλες τις διαδικασίες πραγματοποιώντας και ενημερώσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων. Προετοιμαστήκαμε, κάναμε δύο-τρεις μέρες μάθημα, και μετά άρχισαν οι καταλήψεις που φαίνεται να εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα».
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας ανέφερε πως «εκτός από τις χαμένες διδακτικές ώρες, δεν υλοποιούνται και άλλες διοικητικές εργασίες, όπως είναι η έκδοση μαθητικών δελτίων για τη μετακίνηση των μαθητών».
Πάντως σχεδόν σε όλα τα σχολεία μετά τις 11 το πρωί οι μαθητές αποχωρούν από τα σχολεία και τα διδακτήρια μένουν έρημα.
Στο μεταξύ στην τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών που προσλήφθηκαν στη Μαγνησία την περασμένη Παρασκευή, θα προχωρήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά στον νομό προσλήφθηκαν 33 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Πάντως τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν, καθώς η Δευτεροβάθμια είχε ζητήσει περισσότερους.

e-thessalia.gr