Το τελευταίο αντίο είπαν χθες το απόγευμα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον 74χρονο Μιλτ. Γαϊτανά, που πνίγηκε ενώ έκανε ψαροντούφεκο στην Μελανή και εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, ενώ συνεχίζεται από το Λιμεναρχείο Βόλου η προανάκριση και η δικογραφία για το περιστατικό. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 52χρονος επαγγελματίας αλιέας, που εντόπισε το πτώμα του άτυχου άνδρα όταν πήγε να μαζέψει τα δίχτυα του, έφυγε, χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές και πιθανόν το απόγευμα του Σαββάτου, πήγε ξανά στο σημείο, μάζεψε τα δίκτυα του και φέρεται να άφησε τον άτυχο άνθρωπο στη θάλασσα!
Ο 52χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έδωσε κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια με προφορική εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος και όταν διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία, θα αποφασιστεί αν ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο, αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την Κυριακή, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, ένας 52χρονος Έλληνας, στην παραλία «Μελανή» Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Κυριακής, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με αλιευτικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

magnesianews.gr