Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία στη Μαγνησία με το Νοσοκομείο Βόλου να γεμίζει από ασθενείς, που νοσούν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Χαυτούρα, σήμερα νοσηλεύονται 66 ασθενείς στις κλινικές και τους θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ και οι οκτώ κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ασθενείς.
Δυστυχώς χθες, καταγράφηκαν τέσσερις ανθρώπινες απώλειες, μεταξύ αυτών και μας 60χρονη γυναίκας. Από τους τέσσερις, οι δύο έχασαν τη ζωή τους, όπως είπε ο κ. Χαυτούρας, κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης.
Στο μεταξύ, μετά τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα, το Κέντρο Αποκατάστασης Κένταυρος στον Βόλο διαθέτει στο ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Βόλου 20 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ήδη από χθες το Κέντρο Αποκατάστασης δέχτηκε τα πρώτα περιστατικά για νοσηλεία. Πρόκειται για ήπια περιστατικά και όχι για ασθενείς με επιβαρυμένη κατάσταση, καθώς αυτοί χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

magnesianews.gr