Η ανησυχία και ο προβληματισμός στο Νοσοκομείο Βόλου για την πορεία της πανδημίας εντείνονται από μέρα σε μέρα. Σε αυτό συνηγορούν αφενός η αύξηση νοσηλειών ασθενών με COVID-19 στις κλινικές κορονοϊού, ειδικά δε ατόμων μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, αφετέρου το γεγονός ότι καθημερινά διαγιγνώσκονται νέες μολύνσεις στον γενικό πληθυσμό.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά στον νομό 23 νέα κρούσματα, 20 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων. Επίσης χθες για πρώτη μέρα μετά από αρκετό διάστημα εντοπίστηκαν 3 θετικά σε σύνολο 258 rapid tests που πραγματοποίησε στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΟΔΥ. Τα τρία άτομα που βρέθηκαν θετικά κλήθηκαν να επανέλθουν στο χώρο της δειγματοληψίας, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη. Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ενήλικα και δύο εφήβους.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 64 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ άλλα 8 άτομα που νοσούν από COVID-19 και είναι τρόφιμοι της δομής «Φιλύρα» παραμένουν για νοσηλεία στον ξενώνα.
Σήμερα στη ΜΕΘ κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται δύο άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς ηλικίας από 58 έως 75 ετών νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στην Α’ κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 28 ασθενείς και στη Β’ κλινική 24.
Αρνητικοποιήθηκαν οι πρώτοι τρόφιμοι από Σουρλίγκειο
Πρώτη ικανοποίηση πήραν χθες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών COVID-19 καθώς φαίνεται ότι ξεπέρασαν τον κορονοϊό δύο ηλικιωμένοι από τους 24 που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο, καθώς υποβλήθηκαν σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ μετά από 20ημερη νοσηλεία και αφού υπάρξει αρνητικό μοριακό τεστ οι ηλικιωμένοι μπορούν να επιστρέψουν στις δομές που φιλοξενούνταν. Με βάση αυτό την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Γηροκομείου Καναλίων οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και ο ΕΟΔΥ θα εξετάσουν τη σταδιακή επιστροφή όσων ηλικιωμένων τροφίμων αρνητικοποιηθούν στο Γηροκομείο.
Αντίστοιχη διαδικασία βέβαια θα ακολουθηθεί και για τους τροφίμους ηλικιωμένων από ιδιωτικές δομές της πόλης που ασθενούν από κορονοϊό και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

taxydromos.gr