Ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000 οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέσα σε έναν μήνα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου για παράνομη στάθμευση. Μόνο μέσα στον Οκτώβριο δημοτικοί αστυνομικοί έκοψαν 2.032(!) κλήσεις σε οδηγούς, που είχαν παρκάρει παράνομα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες δυσχεραίνοντας την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, από το σύνολο των κλήσεων που βεβαιώθηκαν οι 1.171 αφορούν σε παράνομη στάθμευση και οι 861 σε παραβίαση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κλήσεων ιδίως για την παράνομη στάθμευση, που συνιστά και το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με προηγούμενους μήνες.
Οι έλεγχοι από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, που έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, είναι πλέον καθημερινοί και συστηματικοί στο κέντρο της πόλης τόσο πρωινές ώρες, όσο και απογεύματα όταν λειτουργεί η αγορά.
Το βάρος πέφτει στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, όπου εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης λειτουργούν με μία λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και μποτιλιαρίσματα. Εμφαση ωστόσο δίνεται και στους πεζοδρόμους για παράνομη κατάληψη από οχήματα, αλλά και στην τήρηση του ωραρίου εκφόρτωσης εμπορευμάτων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οδηγών αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κ. Γκογκινούδη παράλληλα με τους ελέγχους για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, που προκαλείται από το παράνομο πάρκινγκ, έχουν ξεκινήσει συστηματικοί έλεγχοι και στα καταστήματα εστίασης. Μόνο μέσα στον Οκτώβριο έγιναν 49 έλεγχοι για καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και επιπλέον 24 αυτοψίες για άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
Αυτοψίες έγιναν επίσης και για την εναπόθεση οικοδομικών υλικών σε δρόμους και πεζοδρόμια (συνολικά 11).
Την ίδια ώρα εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικώς 150 αιτήματα πολιτών, που απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

Eλένη Χάνου (Ταχυδρόμος)