Μια ακόμη δύσκολη εφημερία πέρασαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς μόλις σε ένα 24ωρο έγιναν 16 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Τα κρούσματα είναι αυξημένα, καθημερινά ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ με συνέπεια οι νοσηλείες να είναι αυξημένες. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου λειτουργούν τρεις κλινικές κορωνοϊού, οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης αλλά και η ΜΕΘ Covid με οκτώ κλίνες, που εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα είναι συνεχώς κατειλημμένες.
Η κατάσταση χθες ήταν πάλι δύσκολη στο Αχιλλοπούλειο. Έγιναν 16 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και οι νοσηλευόμενοι και στις τρεις κλινικές και τους θαλάμους αρνητικής πίεσης ανήλθαν στους 105. Η ΜΕΘ Covid είναι «γεμάτη» με οκτώ ασθενείς σε επιβαρυμένη κατάσταση. Ωστόσο, επειδή η ΜΕΘ είναι πλήρης, υπάρχουν και τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι, σε βαριά κατάσταση, οι οποίοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι ΜΕΘ σε Θεσσαλία και βόρεια Ελλάδα είναι ασφυκτικά γεμάτες, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη και οι μόνες κλίνες που μπορεί να βρεθούν είναι στην Αττική. Ωστόσο και η διακομιδή ενός περιστατικού με τόση επιβαρυμένη υγεία σε ένα Νοσοκομείο μακρινό επιφέρει μεγάλους κινδύνους.
Στο μεταξύ, εκτός από την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, δυστυχώς δεν λείπουν και οι ανθρώπινες απώλειες. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι γυναικών λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού. Είχαν ηλικία 87 και 78 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

magnesianews.gr