Περίπου 200 ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας αξιοποίησαν τη νέα παράταση που δόθηκε για τη διαδικασία της προανάρτησης στο Κτηματολόγιο. Πρόκειται για όσους ιδιοκτήτες έχουν ακίνητη περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, του Δήμου Βόλου. Η παράταση δόθηκε από τις 4 Φεβρουαρίου και έληξε χθες με τους ιδιοκτήτες να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να διορθώσουν τυχόν διαφορές στα προσωπικά τους στοιχεία.
Η προανάρτηση είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη προθεσμία που είχε δοθεί, το Γραφείο Κτηματογράφησης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε περισσότερες από 1.500 αιτήσεις επανεξέτασης και οι περισσότερες αφορούσαν ζητήματα ταυτοπροσωπίας, όπως αλλαγή στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών. Στη νέα προθεσμία που δόθηκε και έληξε χθες, περίπου 200 πολίτες μετέβησαν στο Γραφείο έχοντας ελέγχει προηγουμένως τα προαναρτημένα δικαιώματά τους στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου. Την ίδια ώρα πολλοί ήταν και οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που επικοινώνησαν με το Γραφείο Κτηματογράφησης τηλεφωνικά ή μέσω e mail για να ζητήσουν ενημέρωση ή συμβουλές για τις ενστάσεις τους στα προαναρτημένα στοιχεία.
Τα διορθωμένα στοιχεία οι ιδιοκτήτες θα τα δουν στην οριστική ανάρτηση, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Στα στοιχεία που θα συνοδεύουν την οριστική ανάρτηση, οι ιδιοκτήτες θα δουν αν συμφωνούν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του ακινήτου που διαθέτουν και τον εντοπισμό του.
Σημειώνεται ότι και στο στάδιο των αναρτήσεων οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις.
Οι πολίτες που διαθέτουν περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κτηματογράφησης Βόλου στο τηλέφωνο 24210-63631 και στο email kt4@volos@gmai.com προκειμένου να ενημερώνονται για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας κτηματογράφησης (ωράριο επικοινωνίας Τετάρτη 9.00- 15.00 και 17.00-19.00 και τις υπόλοιπες ημέρες 9.00-15.00), διεύθυνση γραφείου κτηματογράφησης: Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, Τ.Κ. 38446, Νέα Ιωνία Βόλου.

e-thessalia.gr