Ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη τους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή, που διήρκεσε 4,5 ώρες οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται για βιασμό κατά συναυτουργία και συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 21χρονης τουρίστριας από την Αυστρία που παραθέριζε στην Σκιάθο για βιασμό.
Οι κατηγορούμενοι που είναι κάτοικοι Αθήνας 27, 30, 28 και 26 ετών, οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια στις 11 το πρωί, η απολογία τους ξεκίνησε μετά τις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 4.40 το απόγευμα.
Τους κατηγορούμενους συνόδευαν γονείς και συγγενείς τους, με την αγωνία τους έκδηλη όλες αυτές τις ώρες που διήρκεσε η απολογία τους. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους και εγγυοδοσία 3.000 € για τους δύο, 2.000 € και 1.000 € για τους άλλους δύο αντίστοιχα.
Σε δήλωσή του ο συνήγορος των κατηγορουμένων Χρήστος Χειμωνίδης από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι η ανάκριση συνεχίζεται και ότι οι πελάτες του ισχυρίστηκαν ότι η συνουσία τα ξημερώματα του Σαββάτου με πρωταγωνιστές του τέσσερις κατηγορούμενους έγινε, αλλά με τη συναίνεση της 21χρονης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή εξετάστηκε από γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου, η έκθεση συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, ενώ ήδη επέστρεψε στο σπίτι της στην Αυστρία με τους γονείς της, με τους οποίους ήρθε για διακοπές στη Σκιάθο.
Η νεαρή τουρίστρια από την Αυστρία είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου ότι γνωρίστηκε με τον 27χρονο, πήγαν στο δωμάτιό του όπου τη βίασε, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και οι τρεις φίλοι του, που επίσης τη βίασαν με τη σειρά τους, ενώ βιντεοσκοπούσαν την πράξη. Μάλιστα το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από την Αστυνομία και το περιεχόμενό του εξετάστηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης.

magnesianews.gr