Κανένα «σωσίβιο» δεν θα δώσει το Κίνημα Αλλαγής στον Αλέξη Τσίπρα, είπε από τον Βόλο ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα Ergon στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Ο κ. Ανδρουλάκης απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τόνισε πως υπάρχει ο χώρος για μια δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική, με πρόγραμμα που βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον.
Σε μια γεμάτη από κόσμο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αίθουσα μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης που βρέθηκε στον Βόλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του κόσμου σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Θεσσαλία, γεγονός που γεμίζει ελπίδα για για ένα καλύτερο αύριο για τη δημοκρατική παράταξη, για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα . Ο κόσμος, όπως τόνισε, συμμετέχει διότι έχει απογοητευτεί από τον σημερινό δικομματισμό, αφενός από την κυβέρνηση της ΝΔ που με την ατολμία της, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε τραγική κατάσταση με την πανδημία και αφετέρου από μία αντιπολίτευση που δεν αντιπροτείνει τίποτα ρεαλιστικό με κορυφαία στάση του πρώην Αν. Υπουργού, ο οποίος ψάρευε σε θολά νερά σε ότι αφορά στο εμβόλιο.
“Σε αυτό το περιβάλλον για το καλό του λαού μας είναι καλό να υπάρχει μία δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική που να προτείνει ένα πρόγραμμα που πάνω απ’ όλα βάσει το δημόσιο συμφέρον, τον συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι το πολιτικό κόστος , που δεν κοιτά τις δημοσκοπήσεις για να παίρνει αποφάσεις , αλλά θα έχει μια οργανωμένη στρατηγική που θα οδηγεί σε ευημερία, σε σταθερότητα σε μια καλύτερη προοπτική”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την προοδευτική χροιά του Κινήματος ο υποψήφιος πρόεδρος σχολίασε πως το προοδευτικό πρόσημο είναι θέμα ιδεολογίας και συνέπειας. “Η ιδεολογία μας είναι η σοσιαλδημοκρατία και είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την ΕΕ, όπου υπήρχε ισχυρή κυβερνητική παρουσία, υπήρξε μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, περισσότερες καλές θέσεις δουλειάς και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιεί τον όρο της προοδευτικής συμμαχίας τώρα πρόσφατα, στα δύσκολα γιατί για πέντε χρόνια ήταν σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Καμμένο. Δεν πρόκειται να του δώσουμε κανένα σωσίβιο”, υπογράμμισε.
Τέλος, σχολίασε και όσα ακούστηκαν από τον κ. Παπανδρέου για κομματικά στελέχη της ΝΔ που αναμειγνύονται στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ υποστηρίζοντας πως “ η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε μια μεγάλη συμμετοχή και καλώ τους δημοκράτες όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους και από τον Βόλο να συμμετάσχουν δυναμικά. Τους έχουμε ανάγκη σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται πιστεύω ότι δεν πρέπει άνθρωποι που είναι οργανωμένοι σε άλλα κόμματα να συμμετέχουν γιατί είναι δείγμα έλλειψης πολιτικού πολιτισμού. Εμείς καλούμε τα μέλη και φίλους, ανθρώπους που μας ψήφισαν στο παρελθόν ή ανθρώπους που μετάνιωσαν γι αυτό που ψήφισαν την τελευταία φορά και θεωρούν ότι πρέπει να μας δώσουν μία ευκαιρία. Είμαστε ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία, σε όλο το προοδευτικό κομμάτι του λαού όχι σε οργανωμένες δυνάμεις άλλων κομμάτων”.

magnesianews.gr