Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με δράστιδα γιαγιά και θύμα παππού, πρώτη φορά αντιμετωπίζουν οι τοπικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και επιλήφθηκε γι’ αυτό το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τη γιαγιά, που κατηγορείται ότι απείλησε με μαχαίρι τον σύζυγό της… Όλα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα, γύρω στη 1, στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 80χρονη μετά από καυγά με τον 81χρονο σύζυγό της, φέρεται να τον απείλησε με μαχαίρι που βρήκε στην κουζίνα! Ο παππούς απευθύνθηκε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας τη γιαγιά, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.
Πάντως ο 81χρονος φέρεται να δήλωσε, πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της συζύγου του. Αιτία του επεισοδίου, σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, είναι το ότι η 80χρονη θέλει να διώξει τον συνομήλικο σύζυγό της από το σπίτι, γιατί «τον βαρέθηκε»… Με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας χθες το πρωί η 80χρονη αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμπεται σε ρητή δικάσιμο με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής. Σημειώνεται ότι θύματα ενδοοικογενειακής βίας πέφτουν κυρίως γυναίκες, που δέχονται επιθέσεις από τους συζύγους τους ή τους εν διαστάσει συζύγους τους. Είναι η λεγόμενη «αόρατη» βία, που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, καθώς θεωρείται αυστηρά οικογενειακή υπόθεση… Η ενδοοικογενειακή βία καταγράφεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον φτωχών οικογενειών.
Η τηλεφωνική γραμμή 15900 του υπουργείου Εσωτερικών δέχεται χιλιάδες κλήσεις. Η ενδοοικογενειακή βία δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική κακοποίηση, αλλά τις άμεσες και έμμεσες απειλές, τη συναισθηματική και ψυχολογική βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, την κοινωνική απομόνωση, τον οικονομικό έλεγχο και γενικότερα όλες εκείνες τις συμπεριφορές, που ωθούν ένα άτομο, να ζει υπό διαρκή φόβο.

e-thessalia.gr