«Θέλουμε όλοι να γίνει κάτι για το καλύτερο μέλλον της Θεσσαλίας» διαμήνυσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 11/8 ο περιφερειάρχης της περιοχής Δημήτρης Κουρέτας.

«Έγινε μία πρώτη ενημέρωση και συζήτηση πήγε καλά αύριο έχουμε συνέχεια. Από αύριο ξεκινάει μια ουσιαστική διαβούλευση για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε όλοι να γίνει κάτι κοινά αποδεκτό για το καλύτερο μέλλον της Θεσσαλίας. Κατέθεσα στον πρωθυπουργό μία μελέτη η οποία περιλαμβάνει πέντε μηνών δουλειάς που είναι το σχέδιο πως πρέπει να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τα ρέματα το καλοκαίρι ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα το φθινόπωρο» σημείωσε ο Δημήτρης Κουρέτας εστιάζοντας στις καταστροφές που υπέστη η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι το έλλειμμα το αρχικό μέτρια πράγματα με τα φράγματα την αντικατάσταση των οδών άρδευσης και τα ρέματα» σημείωσε.

Στην ερώτηση δε για το πότε πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανάφερε: «Άμεσα χθες πρέπει να ξεκινήσουν. Ήδη κάναμε αρκετά για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα αναχώματα».

newsbeast.gr