Μπορεί κάποιοι ιδιοκτήτες πρατηρίων του Δήμου Φαρκαδόνας να αντιλήφθηκαν εγκαίρως την απάτη που τους έστηνε άγνωστος το απόγευμα της Παρασκευής, ένας εξ αυτών, ωστόσο, έπεσε στην παγίδα κι έχασε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό.
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρινικής εφημερίδας «ΚΡΗΝΗ LIVE» όλα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Άγνωστος τηλεφώνησε σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Γριζάνο, Ζάρκο και Κρήνη, προσποιούμενος γνωστό επαγγελματία του Δήμου Φαρκαδόνας, προχωρώντας σε μια παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που συγκέντρωσε η «ΚΡΗΝΗ LIVE», ο άγνωστος που προσποιήθηκε το γνωστό επαγγελματία της περιοχής μας, ζήτησε τραπεζικούς λογαριασμούς για να καταθέσει τα χρήματα της αγοράς.
Λίγο αργότερα σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, ο άγνωστος ενημέρωνε τα θύματά του, ότι λόγω λάθους, πίστωσε στους λογαριασμούς τους πολύ μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας να του επιστραφεί άμεσα μιας και βρισκόμαστε προ του Σαββατοκύριακου.
Μάλιστα τους κοινοποίησε σε προσωπικούς τους λογαριασμούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αντίγραφο τραπέζης στο οποίο αναγραφόταν το όνομα του προσποιούμενου προσώπου από το οποίο υποτίθεται έγινε η κατάθεση και το ποσό.
Κάποιοι από τους πρατηριούχους δεν πείστηκαν από τα όσα του ανέφερε ο άγνωστος με αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες να απευθυνθούν στον ίδιο τον επαγγελματία που επικαλούνταν ο άγνωστος αλλά και στην Αστυνομία.
Ο επαγγελματίας που επικαλούνταν ο άγνωστος του εξήγησε ότι ουδέποτε επικοινώνησε τηλεφωνικά και φυσικά δεν προχώρησε σε καμιά  αγορά μέσω τηλεφώνου. Ένας εκ των πρατηριούχων δυστυχώς πείστηκε με αποτέλεσμα να επιστρέψει το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, στα χέρια των απατεώνων.
Τα περιστατικά απάτης αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό με τις Αστυνομικές Αρχές να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στους ηλικιωμένους.

krinitrikalon.gr