Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε από την περασμένη Παρασκευή η επιτήρηση των κεντρικών οδών της Καλαμπάκας και η βεβαίωση κάθε είδους παράβασης που διαπιστώνεται.
Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών, από την Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Μετεώρων βεβαίωσαν συνολικά 88 παραβάσεις, ενώ πλέον έχουν ξεπεράσει τις 100.
Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Μετεώρων βεβαίωσαν παράβαση στάθμευσης και προέβησαν στην αφαίρεση πινακίδων από όχημα που ήταν παρακαρισμένο παράνομα πάνω στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το Δημαρχείο στην κορυφή της πιάτσας των ΤΑΞΙ, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλική πορεία των οχημάτων, και τους πεζούς, αφού ήταν ταυτόχρονα πάνω στη διάβαση!
Σύμφωνα με την ενημέρωση που ζητήσαμε και λάβαμε χθες (Πέμπτη) από την Υπηρεσία, οι 88 κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί στους κύριους τομείς αστυνόμευσης, ήτοι επί των οδών Τρικάλων, Ευθ. Βλαχάβα και Ελ. Βενιζέλου έχουν συγκεκριμένα ως εξής:
Οδός Τρικάλων 64
Οδός Βλαχάβα 15
Οδός Ελ. Βενιζέλου 6
Λοιπές Οδοί 3
Όπως διαπιστώνουμε, οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην πολυσύχναστη οδό Τρικάλων, στην οποία παρατηρούνται και τα περισσότερα «εμφράγματα» στο κυκλοφοριακό στις ώρες αιχμής.
Ανάλογα «εμφράγματα» καταγράφονται και στην οδό Ευθ. Βλαχάβα, όπου βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις.
Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως σε σήμανση του Κ.Ο.Κ Ρ-40, που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, και σε σήμανση του Κ.Ο.Κ Ρ-39, που απαγορεύει τη στάθμευση. Οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στην πόλη μας αφορούν στη δεύτερη περίπτωση, που τιμωρείται με πρόστιμο 20 ευρώ, και λιγότερες αφορούν στην πρώτη, που τιμωρείται με πρόστιμο 40 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι από τις 88 κλήσεις που δόθηκαν στο εν λόγω χρονικό διάστημα, έχουν διαγραφεί τρεις, λόγω του ότι χαρακτηρίστηκαν βάσιμες οι ενστάσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.
Σύντομα απογεύματα και Σάββατα
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μετεώρων, Αντώνης Τούλας, μας ενημέρωσε επίσης ότι η δημοτική Αρχή προτίθεται να επεκτείνει την επιτήρηση τόσο στα απογεύματα, όσο και στα Σάββατα.
Μέχρι να γίνει αυτό, ο κ. Τούλας, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ζήτησε από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, Ευάγγελο Λαφαζάνη, τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική Αρχή για την εξάλειψη της παραβατικότητας. Όπως διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικά.

tameteora.gr