Για πρώτη φορά ο οικισμός του Πυργετού στα Τρίκαλα αποκτά αποχέτευση.
Το έργο είχε προγραμματιστεί από τη ΔΕΥΑΤ  ήδη από το 2017 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο.
Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστος Αναστασίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Βαφειάδης ΑΤΕ» υπέγραψαν τη σύμβαση που είχε έκπτωση σχεδόν 23% σε έναν προϋπολογισμό 4.836.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
Ο κ. Αναστασίου εξέφρασε την πλήρη του ικανοποίηση για την υπογραφή, καθώς «η θητεία μου ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας και ειδικά για τον Πυργετό».
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο για έναν οικισμό της πόλης των Τρικάλων που μέχρι τώρα δεν είχε αποχέτευση.
Η ΔΕΥΑΤ μάλιστα πληρώνει αποκλειστικά με δικά της χρήματα το έργο, κάτι που φανερώνει την ορθή πολιτική της για έργα εντός του Δήμου Τρικκαίων.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΤ ολοκληρώνει δίκτυα αποχέτευσης σχεδόν σε όλη την πόλη περιμετρικά (Ριζαριό, Σωτήρα, Πάσχου, Εργοστασίου γάλακτος κ.α.) αλλά και δίκτυα ύδρευσης σε πλήθος χωριών, όπου υπήρχαν εμφάνιζαν προβλήματα.
Για το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν σταδιακά με τις συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο.
Το δίκτυο θα κατασκευαστεί με το σύστημα «vaccum», επειδή, το έδαφος έχει μεγάλες κλίσεις και ο υδροφόρος ορίζοντας είναι υψηλός.
Με τον τρόπο αυτόν, αποφεύγονται οι εκσκαφές σε μεγάλα βάθη, η πρόσθετη ταλαιπωρία στους κατοίκους - ειδικά στους στενούς δρόμους του οικισμού - , η δημιουργία προβλημάτων (πιθανός και στατικότητας) στα παρακείμενα κτίσματα.
Το έργο θα καλύπτει το σύνολο σχεδόν του οικισμού και πρακτικά χωρίζεται σε τρεις κύριους κλάδους που καταλήγουν σε ένα αντλιοστάσιο κενού που χωροθετείται στο νοτιοανατολικό άκρο του Πυργετού.
Εν συνεχεία, τα λύματα μεταφέρονται με καταθλιπτικό αγωγό σε υφιστάμενο φρεάτιο αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης. Στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση 206 φρεατίων συλλογής (αναρρόφησης) με βαλβίδα κενού.